Ράφα Ναδάλ: Οι 3 παίκτες που τον έχουν «πληγώσει» περισσότερο (vid)

Αντώνης Πατσούρας
Ράφα Ναδάλ: Οι 3 παίκτες που τον έχουν «πληγώσει» περισσότερο (vid)
Η κορυφαία τριάδα αποτελείται από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Άντι Μάρεϊ.

Τρεις παίκτες που έχουν ανέβει στο Νο1 του κόσμου είναι εκείνοι που έχουν "λαβώσει" πιο πολλές φορές τον Ράφα Ναδάλ στην καριέρα του.

Ο Ισπανός τενίστας που είναι από τους πλέον "μάχιμους" στο tour δύσκολα χάνει αλλά κόντρα σ' αυτούς έχει κάνει κάποιες ήττες παραπάνω. Φυσικά είναι τρεις παίκτες που έχουν ανέβει στο Νο1 του κόσμου.

Στην κορυφή της λίστας είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς που είναι και σήμερα στο Νο1. Τον ακολουθεί ο Ρότζερ Φέντερερ και την τριάδα συμπληρώνει έχοντας όμως σημαντική απόσταση από τους άλλους δυο, ο Άντι Μάρεϊ.

Ο ζόρικος Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει παίξει 56 αγώνες με τον Ράφα Ναδάλ και έχει 29 νίκες. Είναι φυσικά αυτός που έχει τις περισσότερες από κάθε άλλο στην ιστορία του τένις και είναι αυτός που τον έχει "πληγώσει" αρκετά στα Grand Slam.

Από τις 8 ήττες που έχει ο Ράφα Ναδάλ σε τελικούς Grand Slam οι 4 είναι από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τον είχε κερδίσει σε 3 σερί τελικούς. Στο Wimbledon και στο US Open του 2011 και στο Australian Open του 2012.

Η 4η ήττα ήρθε στη Μελβούρνη το 2019. Από τον Τζόκοβιτς έχει χάσει και σε 7 τελικούς σε Masters.

Οι κόντρες με τον "Βασιλιά"

Από τα 41 παιχνίδια που έχει δώσει με τον Ρότζερ Φέντερερ ο Ράφα Ναδάλ έχει φύγει ηττημένος στα 16.

Σε Grand Slam και σε τελικούς θα χάσει από τον Ελβετό στο Wimbledon το 2006 και το 2007 ενώ η 3η ήττα θα έρθει στο Australian Open 2017.

O Φέντερερ θα είναι και ο τελευταίος παίκτης που θα κερδίσει τον Ναδάλ σε τελικό Masters. Θα τα καταφέρει στη Σανγκάη το 2017 και θα είναι η 5η ήττα του. Οι πιο πολλές είναι στο Miami Open.

Ο Βρετανός κλείνει την τριάδα

Επτά νίκες σε 25 παιχνίδια έχει ο Άντι ΜάρεΪ απέναντι στον Ράφα Ναδάλ.

Ο Βρετανός που είναι ο μοναδικός στην περίοδο των Big-3 που έφτασε στο Νο1 του κόσμου δεν έχει παίξει ποτέ σε τελικό Grand Slam με τον Ισπανό αλλά τον έχει συναντήσει σε Masters.

Από τις 7 νίκες του η μια είναι στον τελικό του Madrid Open 2015 ενώ έχει κερδίσει στον τελικό στο Τόκιο (2011) και στο Ρότερνταμ (2009).

 

Τελευταία Νέα