Τιμ Χένμαν: «Είναι δύσκολο αλλά ο Τζόκοβιτς μπορεί να φτάσει στα 24 Grand Slam»

Gazzetta team
Τιμ Χένμαν: «Είναι δύσκολο αλλά ο Τζόκοβιτς μπορεί να φτάσει στα 24 Grand Slam»
Ο Βρετανός πρώην Νο4 στον κόσμο Τιμ Χένμαν θεωρεί πως έως το τέλος της καριέρας του ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να κατακτήσει άλλα 7 Grand Slam.

Πολλοί πιστεύουν πως όταν τα μέλη του Big-3 ολοκληρώσουν o Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι εκείνος που θα έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους Grand Slam.

Στο φινάλε του 2020, ο 39χρονος Ρότζερ Φέντερερ είναι στην 1η θέση με 20 τίτλους και μαζί του πλέον με 20 είναι και ο 34χρονος Ράφα Ναδάλ. Ο 33χρονος Νόβακ Τζόκοβιτς έχει 17.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα είναι πρώτος. Δύσκολα να είναι λόγω ηλικίας ο Ρότζερ Φέντερερ αλλά ο Ράφα Ναδάλ που είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο Roland Garros μπορεί να είναι στην κορυφή στο φινάλε.

Ο Σέρβος είναι ο πιο νέος από τους τρεις αλλά αυτό από μόνο του δεν σημαίνει και κάτι αφού για να φτάσει σε ρεκόρ θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να κερδίζει σχεδόν μόνιμα κάθε χρόνο 2 τίτλους.

Το ρεκόρ και ο Χένμαν

Σε άνδρες και γυναίκες το απόλυτο ρεκόρ έχει η Μάργκαρετ Κορτ με 24 τίτλους και την ακολουθεί η Σερένα Ούλιαμς (23), η Στέφι Γκραφ (22) και οι Φέντερερ, Ναδάλ με 20.

Ένας από αυτούς που πιστεύει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Κορτ και να είναι ο πρώτος των πρώτων είναι ο Τιμ Χένμαν.

Ο Βρετανός τενίστας που είχε φτάσει στο Νο4 του κόσμου, κατέκτησε 11 τίτλους αλλά είχε 0/6 σε ημιτελικούς σε Grand Slam, σημείωσε πως είναι δύσκολο αλλά όχι απίθανο για τον Σέρβο να τα καταφέρει.

«Είναι δύσκολο, αλλά δεν το θεωρώ απίθανο. Είναι 33 ετών, οπότε θα πρέπει να κερδίζει τουλάχιστον 2 Slams το χρόνο από δω και πέρα. Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο και θα πρέπει να το κάνει για 4 χρόνια ακόμα. Αλλά αν πλησιάσει αρκετά και φτάσει τα 21 ή τα 22, μετά ακόμα 2 θα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Όσο περισσότερο το σκέφτομαι μου φαίνεται όλο και πιο πιθανό, σίγουρα θα είναι φοβερό», σημείωσε η παλιά δόξα του τένις στη Βρετανία.

  • Tags:
 

Τελευταία Νέα