Ρούμπλεφ - Μεντβέντεφ: Το απίθανο 7/7 στους τελικούς στο 2020 (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Ρούμπλεφ - Μεντβέντεφ: Το απίθανο 7/7 στους τελικούς στο 2020 (vids)
Οι δυο Ρώσοι του top-10, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Αντρέι Ρούμπλεφ, έφυγαν νικητές από το κορτ και στους 7 τελικούς που έπαιξαν στο 2020.

Εάν ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν πιο σταθερός σ' όλο το 2020 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χρονιά για το ανδρικό τένις ως η ... επέλαση των Ρώσων.

Η αλήθεια είναι ότι "ξύπνησε" αργά αλλά έκανε δυο φανταστικές εβδομάδες στο Λονδίνο και Παρίσι και ήρθε να συμπληρώσει τη μαγική χρονιά του συμπατριώτη του Αντρέι Ρούμπλεφ.

Δυο Μοσχοβίτες στην δεκάδα

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Αντρέι Ρούμπλεφ έχουν γεννηθεί μ' ένα χρόνο διαφορά στην Μόσχα. Το 1996 ο Ντανίλ και το 1997 ο Αντρέι. Από μικροί αγάπησαν το τένις ενώ ο Ρούμπλεφ λόγω του πατέρα του είναι και φαν της πυγμαχίας.

Για τον Μεντβέντεφ έως σήμερα η καλύτερη χρονιά της καριέρας του είναι το 2019 αφού έφτασε σε τελικό στο US Open, κέρδισε 2 Masters και συνολικά 4 τίτλους. Τα ... χάλασε όμως στο ATP Finals αφού είχε 0/3 νίκες.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ από την άλλη έζησε την καλύτερη χρονιά του το 2020. Είναι ο κορυφαίος παίκτης σε τίτλους (5), σε νίκες 41 (μαζί με τον Τζόκοβιτς), εισήλθε στο top-10, έπαιξε στο ATP Finals, και δείχνει πως θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια.

Επτά τελικοί, επτά κούπες

Οι δυο τους εκπροσώπησαν επάξια τη Ρωσία στο Tour το 2020. Ο τρίτος της παρέας ο Κάρεν Κατσάνοφ δεν είχε καλή χρονιά και έμεινε χωρίς τίτλο αλλά και τελικό.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ είχε όμως 5/5 στους τελικούς και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είχε 2/2.

Για τον Ρούμπλεφ η ιστορία έγραψε ότι το 2020 κέρδισε τις κούπες στην Αδελαϊδα, στην Ντόχα, στο Αμβούργο, στην Αγία Πετρούπολη και στη Βιέννη.

Από την άλλη ο Μεντνέντεβ έως τον Νοέμβριο δεν είχε φτάσει καν σε τελικό ενώ το 2019 είχε παίξει σε 9.

Έκανε την αρχή στο Παρίσι αφού από το... πουθενά έφτασε με σπουδαίες εμφανίσεις στον τελικό και επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Βέβαια το τελειώμα της σεζόν ήταν μαγικό αφού κατέκτησε το ATP Finals με 5-0 κερδίζοντας τον Ναδάλ, τον Τζόκοβιτς, τον Τιμ, τον Σβάρτσμαν και τον Ζβέρεφ.

Ο Μεντβέντεφ ολοκλήρωσε στο Νο4 και ο Ρούμπλεφ στο Νο8 και η Ρωσία είναι η μοναδική χώρα με 2 εκπροσώπους στο top-10. Είναι και η χώρα με 3 στο top-20 αφού ο Κάρεν Κατσάνοφ είναι στο Νο20.

Οι τρεις τελικοί των Ρώσων απέναντι σε παίκτες του top-10:

 

Τελευταία Νέα