Ράφα Ναδάλ: «Δεν σκέφτομαι την ημέρα που θ' αποσυρθώ»

Gazzetta team
Ράφα Ναδάλ: «Δεν σκέφτομαι την ημέρα που θ' αποσυρθώ»
Συνέντευξη στο El Periodico παραχώρησε ο Ράφα Ναδάλ και απάντησε στο ερώτημα πότε σκοπεύει να αποσυρθεί.

Ο Ράφα Ναδάλ στα 33 του κατέκτησε στο Παρίσι το 20ο Grand Slam της καριέρας του και το μόνο που δεν του περνάει από το μυαλό είναι η απόσυρση από την ενεργό δράση.

Αυτό δήλωσε και σε συνέντευξη που έδωσε στο El Periodico της Βαρκελώνης.

«Δεν μπορώ να μαντέψω πότε θα σταματήσω. Θα μπορούσε να είναι και σε ένα χρόνο, δεν ξέρω, δεν μπορώ να μαντέψω το μέλλον και δεν έχω ιδέα τι θα μου φέρει η ζωή. Ίσως γίνει κάτι και αλλάξει το πως νιώθω και το κίνητρο που έχω αυτή τη στιγμή για να παίζω.

Ελπίζω να μη γίνει πάντως. Δε φοβάμαι τη μέρα εκείνη και δεν τη σκέφτομαι επίσης.

Στο μυαλό μου είναι ξεκάθαρο πως όταν έρθει αυτή η ώρα, θα το ξέρω και πιθανότατα να μην έχω το ίδιο πάθος που με παρακινεί να σηκώνομαι κάθε πρωί και να πηγαίνω για προπόνηση. Μπορεί με το πέρασμα του χρόνου να μην μπορώ να παίξω σε ανταγωνιστικό επίπεδο και να είναι η ώρα να σταματήσω για να κάνω άλλα πράγματα, εξίσου σημαντικά, ή και πιο σημαντικά από το τένις.

Η σωματική κατάσταση είναι πολύ σημαντική στο κομμάτι του να είσαι ανταγωνιστικός. Γι' αυτό και σκέφτομαι ότι αν δεν υπάρξει σοβαρός τραυματισμός, δε βλέπω λόγο να σταματήσω να αγωνίζομαι. Αν όμως νιώθες πόνο κάθε μέρα και συνεχώς υποφέρεις στις προπονήσεις, προφανώς μπαίνει στο τραπέζι το θέμα της απόσυρσης», είπε ο Ράφα Ναδάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βασιλιάς της σκόνης

 

Τελευταία Νέα