Αντιδρούν τα διοικητικά όργανα στην κίνηση του Τζόκοβιτς για νέα ένωση παικτών

Gazzetta team
Αντιδρούν τα διοικητικά όργανα στην κίνηση του Τζόκοβιτς για νέα ένωση παικτών
Άμεση ήταν η αντίδραση των ATP, WTA, ITF και των 4 Grand Slam στην κίνηση του Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Φωτιές» άναψε στο παγκόσμιο τένις η κίνηση του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Βάσεκ Πόσπισιλ να δημιουργήσουν νέα ένωση παικτών.

Όπως είναι φυσικά η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και ανακοινώσεις από τα διοικητικά όργανα του τένις.

Πρώτη εξέδωσε ανακοίνωση η ATP:

«Η επιτυχία του ATP Tour και η ανάπτυξή του σε μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές οργανώσεις στα τελευταία 30 χρόνια, έχει χτιστεί στις βάσεις μιας ισότιμης συνεργασίας, ανάμεσα στους παίκτες και στα τουρνουά, με μια παράλληλη συνεργασία με τα Grand Slam, τη WTA και την ITF.

H κυβερνητική δομή του ATP Tour, παρέχει στους παίκτες ισότιμες θέσεις στο τραπέζι κάθε μεγάλης συζήτησης που επηρεάζει το circuit. Αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας στις σημερινή εποχή, ωστόσο πιστεύουμε ότι τώρα είναι ώρα για ενότητα και όχι για μια ακόμα διάσπαση. Παραμένουμε ακλόνητοι στη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους παίκτες απ' όλες τις περιοχές και εγγυόμαστε ότι θα έχουν το μέγιστο όφελος στα χρόνια που θα είναι στο tour και ότι οι φωνές τους θα ακούγονται.

Παράλληλα, παραμένουμε δεσμευμένοι στη στενή μας συνεργασία με τα κυβερνητικά όργανα του τένις, όσο κοιτάζουμε να φέρουμε το άθλημά μας στην εκπλήρωση των πραγματικών δυνατοτήτων του. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι ως άθλημα μπορούμε πραγματικά να συγκεντρωθούμε στους fans, να φέρουμε νέο κόσμο και να διασφαλίσουμε ότι το τένις θα συνεχίσει να ευημερεί».

Λίγο αργότερα εκδόθηκε ακόμα μια ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν οι ATP, WTA, ITF, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon και US Open:

«Η άνευ προηγουμένου πρόκληση που δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, συνεχίζει να επηρεάζει τον αθλητισμό και τον τρόπο ζωής μας, με τρόπους που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Οι σκέψεις μας συνεχίζουν να είναι με όλους εκείνους που επηρεάζονται, σε όλο τον κόσμο.

Για την αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κρίσης, το άθλημά μας και όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό, παίκτες, προπονητές, διαιτητές, διοργανωτές, συνεργάτες, ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, πρέπει να μείνουν ενωμένοι. Εργαστήκαμε ακούραστα για να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή στους αγώνες, παρέχοντας ευελιξία και δικαιοσύνη μέσα από προσαρμογές στους κανονισμούς, αλλά και οικονομική υποστήριξη για όσους τη χρειάζονται περισσότερο.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε συνεργασία και ισχυρές σχέσεις, υποστηρίζοντας πλήρως την ΑΤΡ στο ρόλο της και στην εκπροσώπηση των καλύτερων συμφερόντων των παικτών σε όλο αυτό.

Είναι δική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε πως το άθλημά μας θα βγει απ' αυτή την κρίση με ισχυρά θεμέλια, πάνω στα οποία θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε. Είναι καιρός για ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία και όχι διάσπαση. Είναι μια στιγμή για να σκεφτείτε και να ενεργήσετε προς το καλύτερο συμφέρον του αθλήματος, για τώρα και για το μέλλον. Όταν συνεργαζόμαστε όλοι, το άθλημα είναι ισχυρότερο».

  • Tags:
 

Τελευταία Νέα