Τζόκοβιτς: «Δεν ήρθα στις ΗΠΑ επειδή αποσύρθηκε ο Ναδάλ»

Gazzetta team
Τζόκοβιτς: «Δεν ήρθα στις ΗΠΑ επειδή αποσύρθηκε ο Ναδάλ»
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για την απουσία των Φέντερερ, Ναδάλ αλλά και τη νέα γενιά που διεκδικεί τίτλο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που είναι στο Νο1 του ταμπλό και στο Cincinnati Masters αλλά και στο US Open ξεκάθαρα ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να κερδίσει τίτλους.

Ο Σέρβος τενίστας που είχε αρχικά αμφιβολίες για το ταξίδι του στις ΗΠΑ μιλώντας στους διοργανωτές του Western and Southern Open σημείωσε πως είναι σημαντικές οι απουσίες του Ράφα Ναδάλ και του Ρότζερ Φέντερερ και ξεκαθάρισε πως υπάρχει και η νέα γενιά που διεκδικεί τίτλους και πως δεν πήρε την απόφαση να έρθει στις ΗΠΑ επειδή αποσύρθηκε ο Ισπανός.

«Δεν πήρα την απόφαση επειδή ο Ράφα αποσύρθηκε, αν αυτό είναι που θέλετε να ακούσετε. Ήθελα να παίξω στο US Open για να συνεχίσω τη σεζόν από εκεί που σταμάτησα, από την επιφάνεια που νιώθω πιο άνετα και έχω τη μεγαλύτερη επιτυχία.

Μου αρέσει να παίζω στο US Open. Πήρα την απόφαση λίγους μήνες πριν, αλλά ήθελα να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα, όπως να μην υποχρεωθούμε να μπούμε σε καραντίνα κατά την επιστροφή μας στην Ευρώπη, αλλά και άλλες λεπτομέρειες», είπε σχετικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τώρα όσο αφορά τις απουσίες αλλά και τους υποψήφιους διεκδικητές είπε: «Είναι περίεργο που ο Φέντερερ και ο Ναδάλ δεν είναι εδώ, ούτε ένας από τους δυο. Αναμφίβολα θα λείψουν γιατί είναι θρύλοι του αθλήματος, αλλά οι περισσότεροι από τους κορυφαίους παίκτες είναι εδώ και δεν βλέπω μεγάλη διαφορά όσον αφορά το αν θεωρείται πραγματικό Grand Slam ή όχι.

Δεν είμαι ο μόνος που ελπίζει να πάρει τον τίτλο. Δεν ξέρω αν έχω καλύτερες πιθανότητες επειδή λείπουν οι Ρότζερ και Ράφα. Δεν είναι σωστό να το λέμε αυτό, γιατί δείχνει ασέβεια στους άλλους παίκτες, στον Τιμ, τον Ζβέρεφ, τον Τσιτσιπά, τον Μεντβέντεφ, είναι το ίδιο καλοί με εμάς τους τρεις, ο καθένας μπορεί να είναι ο πρωταθλητής. Ειδικά μετά από ένα εξάμηνο διάλειμμα που δεν ξέρουμε πως θα είμαστε στο court».

 

Τελευταία Νέα