Νόβακ Τζόκοβιτς: Ποιος θα σταματήσει το σερί 18-0 που «τρέχει» στο 2020; (pic)

Gazzetta team
Νόβακ Τζόκοβιτς: Ποιος θα σταματήσει το σερί 18-0 που «τρέχει» στο 2020; (pic)
Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει ηττηθεί στο 2020 σε κανένα από τα τρία τουρνουά που συμμετείχε!

Τον Νόβακ Τζόκοβιτς ποιος θα τον σταματήσει; Αυτό το ερώτημα υπάρχει στην ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης και στους κύκλους του τένις αυτές τις ημέρες που αρχίζει το Western and Southern Open (22/8) και ακολουθεί το US Open.

Ο Σέρβος τενίστας ήταν πριν από την πολύμηνη διακοπή λόγω του covid-19 στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και φυσικά παραμένει εκεί και αυτή την περίοδο όπου το τένις επιστρέφει...

Από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο όπου διεξήχθησαν οι αγώνες στο tour της ATP ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε τρία τουρνουά. Το νεοσύστατο ATP Cup φυσικά με την εθνική Σερβίας στην Αυστραλία, το Australian Open αλλά και το τουρνουά του Ντουμπάι.

Το σερί των νικών

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει δώσει έως σήμερα 18 παιχνίδια μέσα στο 2020 και έχει 18 νίκες. Έχει επικρατήσει σε τρεις τελικούς. Έχει κατακτήσει ένα Grand Slam αλλά και ένα τουρνουά ATP 500.

Το πιο σημαντικό είναι ότι στις 18 νίκες υπάρχουν και 7 κόντρα σε παίκτες του top-10.

Οι κορυφαίες νίκες

Στο ATP Cup και στον τελικό κερδίζει τον Ράφα Ναδάλ (Νο2) ενώ επικρατεί και του Γκαέλ Μονφίς που εκείνη την εποχή ήταν στο Νο10 αλλά και του Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο5) στα ημιτελικά.

Λίγο αργότερα στη Μελβούρνη και στο Australian Open αποκλείει στον ημιτελικό τον Ρότζερ Φέντερερ (Νο3) και νικά με ανατροπή στον τελικό το Νο4 τον Ντομινίκ Τιμ.

Στο Ντουμπάι θα βγάλει νοκ άουτ τον Γκαέλ Μονφίς (Νο9) στον ημιτελικό και θα κερδίσει με 2-0 τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο6) στον τελικό. Το ημερολόγιο γράφει 29 Φεβρουαρίου και ο αγώνας του με τον Έλληνα είναι ο τελευταίος και για τους δυο στο tour.

Στο Νο1 στις ΗΠΑ

Ο Ράφα Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ δεν ταξίδεψαν στις ΗΠΑ για τα τουρνουά του 2020 και ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει δυο αντιπάλους λιγότερους στο δρόμο του.

Ο Σέρβος είναι στο Νο1 του ταμπλό και στο Masters αλλά και στο US Open και το ερώτημα είναι ποιος θα του ... φράξει το δρόμο.

Ο κορονοϊός και η έλλειψη πολλών αγώνων ή κάποιος τενίστας από τη νέα γενιά;

 

Τελευταία Νέα