Ρότζερ Φέντερερ: Η σπουδαιότερη ημέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)

Gazzetta team
Ρότζερ Φέντερερ: Η σπουδαιότερη ημέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)
Στις 16 Αυγούστου 2008 στο Πεκίνο ο Ρότζερ Φέντερερ μαζί με τον Σταν Βαβρίνκα κατακτούσαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μια ημέρα σαν και αυτή (16/8) το 2008 ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε ένα μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα.

Το 2000 σε ηλικία 19 ετών συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ με στόχο να κερδίσει ένα μετάλλιο. Δεν τα κατάφερε αλλά κέρδισε την καρδιά της Μίρκα με την οποία θα έκανε οικογένεια και θα αποκτούσαν 4 παιδιά!

To 2004 δεν θα τα καταφέρει στην Αθήνα αλλά στο Πεκίνο θα πάει αποφασισμένος για το χρυσό μετάλλιο και θα τα καταφέρει. Την 16η Αυγούστου 2008 μαζί με τον Σταν Βαβρίνκα θα εκροσωπήσουν την Ελβετία στον τελικό του διπλού στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θ' ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Για να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο επικράτησαν στον τελικό με 6-3, 6-4, 6-7 (4), 6-3 των Σουηδών Σιμόν Ασπελίν και Τόμας Γιόχανσον. Στον ημιτελικό είχαν αποκλείσει τους θρυλικούς αδελφούς Μπομπ και Μάικ Μπράιν από τις ΗΠΑ!

«Είναι μια μεγάλη στιγμή. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Εμφανίζεται ίσως μια φορά στη ζωή», είπε μεταξύ άλλων ο Ελβετός "Βασιλιάς".

Ο Φέντερερ εκείνη την ημέρα ήταν στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά την επόμενη (17.8) μετά από 237 εβδομάδες θα "πέσει" και στο Νο1 θ' ανέβει ο "χρυσός" στο απλό, Ράφα Ναδάλ.

O Ελβετός είχε κερδίσει ήδη 12 Grand Slam από το 2003 και σε λίγες εβδομάδες θα κατακτούσε και το 5ο σερί US Open στη Νέα Υόρκη.

Το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο θα παίξει στον τελικό στο απλό αλλά θα ηττηθεί από τον οικοδεσπότη Άντι Μάρεϊ.

  • Tags:
 

Τελευταία Νέα