Τσιτσιπάς: «Είμαι το ίδιο άτομο που ήμουν και πριν από έξι χρόνια»

Μεγάλη συνέντευξη του Τσιτσιπά στην ισπανική «El Tiempo» η οποία τον χαρακτηρίζει «επαναστάτη πρίγκιπα».

Στην ισπανική εφημερίδα «El Tiempo» μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για την πορεία της ζωής του, τα θέλω του και την καριέρα. 

Οι Ισπανοί τον αποθεώνουν και γράφουν ότι είναι «επαναστάτης πρίγκιπας» ο οποίος μοιάζει με ροκ σταρ με μακριά μαλλιά και έτοιμος για επανάσταση εντός και εκτός κορτ. 

Φυσικά αναφέρουν ότι έχει κερδίσει και τα τρία μέλη του Big-3. Στη συνέντευξη του μίλησε για την επόμενη ημέρα μετά από τους Big-3 και σημείωσε: «Πρέπει να γίνει μια αλλαγή και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι'αυτό, πέρα από το να είμαστε μέρος αυτής της αλλαγής. Το τένις είναι πολύ δύσκολο άθλημα με μεγάλη ψυχολογική πίεση.

Εγώ βλέπω το τένις ως παιχνίδι και όχι ως δουλειά. Οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, δεν μπορεί να κερδίζουν για πάντα τους μεγάλους τίτλους. Πάντα όταν τους αντιμετωπίζω, νιώθω θετικά. Ξέρω ότι για να δω το όνομά μου ανάμεσα στους νικητές ενός slam, πρέπει να πονέσω υπερβολικά. Είναι όλα θέμα χαρακτήρα ενώ εμείς οι νέοι νιώθουμε την ευθύνη να τους νικήσουμε». 

Πολλοί νομίζουν ότι οι επιτυχίες και ειδικά η κατάκτηση του ATP Finals τον έχουν αλλάξει αλλά εκείνος διαφωνεί: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω αλλάξει πολύ. Είμαι το ίδιο άτομο που ήμουν και πριν από έξι χρόνια. Δεν βλέπω κάτι διαφορετικό, ακόμα και μετά την κατάκτηση του ATP Finals. Ακολουθώ το δρόμο μου και συνεχίζω να μοιράζομαι με την οικογένειά μου αυτή τη διαδρομή, προσπαθώντας να βελτιώνομαι κάθε ημέρα.

Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου και να βοηθήσω ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να είμαι ευγενικός μαζί τους. Κάποιοι μπορεί να επικρίνουν την προσωπικότητά μου αλλά είναι πολύ δύσκολο να τους ικανοποιήσω όλους και να κάνω ότι θέλουν αυτοί. Γνωρίζω πολύ καλά τι γράφουν οι άνθρωποι στα social media. Εγώ προσπαθώ να δημιουργήσω κάτι για το οποίοι ο κόσμος θα με θυμάται».

Φυσικά μιλάει για τον πατέρα και προπονητή του Απόστολο Τσιτσιπά και για την τεράστια συμβολή του στην καριέρα του.