Πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια οι διοργανωτές των τεσσάρων grand slam σε παίκτες που επηρεάστηκαν περισσότερο

Gazzetta team
Πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια οι διοργανωτές των τεσσάρων grand slam σε παίκτες που επηρεάστηκαν περισσότερο
Σημαντική κίνηση από τους διοργανωτές των grand slam καθώς ανακοίνωσαν πως θα συγκεντρώσουν πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μοιραστούν στους τενίστες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα λόγω κορονοϊού.

Από την πρώτη στιγμή που και το τένις σταμάτησε λόγω κορονοϊού, πολλές ήταν οι φωνές που έλεγαν πως θα πρέπει να βρεθεί λύση για τους αθλητές που δεν βρίσκονται ψηλά στις λίστες ATP και WTA και δεν έχουν την ίδια οικονομική ευχέρεια με τους γνωστούς.

Την λύση φαίνεται να δίνουν οι διοργανωτές των τεσσάρων grand slam καθώς γνωστοποίησαν πως θα συγκεντρώσουν πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια για τους λιγότερο γνωστούς τενίστες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα από τον lockdown.

Το πρόγραμμα ανακούφισης των παικτών θα έχει ως στόχο 800 αθλητές των μονών και των διπλών (άνδρες και γυναίκες), που χρειάζονται οικονομική ενίσχυση με τους διοργανωτές των grand slam να αναφέρουν: «Η δημιουργία του προγράμματος ανακούφισης παικτών είναι μία θετική επίδειξη της ικανότητας του αθλήματος να ενωθεί στην περίοδο της κρίσης. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και θα παρακολουθούμε την υποστήριξη πο απαιτείται στο άθλημα, με σκοπό να διασφαλίσουμε τη μακροχρόνια ευημερία του αθλήματος εν μέσω αυτής της άνευ προηγουμένου πρόκλησης στον τρόπο της ζωής μας και οι σκέψεις μας παραμένουν με όλους αυτούς που επλήγησαν περισσότερο αυτή την περίοδο».

Ο τρόπος επιλογής του προγράμματος θα λαμβάνει υπόψη την κατάταξη ενός παίκτη, καθώς και τα προηγούμενα κέρδη, με βάση τα κριτήρια που έχουν συμφωνηθεί από τους ενδιαφερόμενους.

 

Τελευταία Νέα