Estoril Open 2019: Ο «παρθενικός» τίτλος του Τσιτσιπά στο χώμα (vid)

Estoril Open 2019: Ο «παρθενικός» τίτλος του Τσιτσιπά στο χώμα (vid)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατακτά σαν σήμερα (5/5) τον τίτλο στο τουρνουά του Εστορίλ της Πορτογαλίας.

Τον 3ο τίτλο της καριέρας του κατάκτησε μια ημέρα σαν τη σημερινή (5/5) ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας μετά από τη Στοκχόλμη (2018) και τη Μασσαλία (2019) κερδίζει για πρώτη φορά τίτλο σε χωμάτινη επιφάνεια. Θα το καταφέρει στο Εστορίλ της Πορτογαλίας και σε τουρνουά ATP 250.

Ο Τσιτσιπάς εκείνη την εποχή είναι στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά στις 6/5 θ΄ανέβει στο Νο9 και θα απογειωθεί στη συνέχεια αφού θα κάνει... θραύση στα Masters της Μαδρίτης και της Ρώμης.

Το 2019 είναι η μοναδική χρονιά που ο Έλληνας τενίστας κατακτά περισσότερους από έναν τίτλους. Στην Πορτογαλία έφτασε στους δυο και έκλεισε τη χρονιά με τρεις αφού θριάμβευσε και στο ATP Finals στο Λονδίνο.

H κατάκτηση του τίτλου από τον Τσιτσιπά έρχεται μια ημέρα μετά από τον θρίαμβο της Σάκκαρη στο Μαρόκο. Στο τουρνουά του Εστορίλ θα βρεθεί και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδος Φερνάντο Σάντος ο οποίος θα συγχαρεί τον Τσιτσιπά.

Ο Σάντος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική και προπονητική του καριέρα από την ομάδα της πόλης της Πορτογαλίας.

Ο Στέφανος αρχίζει τους αγώνες του στο τουρνουά από τον 2ο γύρο. Κερδίζει με 6-3, 6-4 τον Ιταλό Αντρεόζι και συνεχίζει για να επικρατήσει με 7-6 (3), 6-4 του Πορτογάλου Ντομίνγκεζ.

Στον ημιτελικό τον περιμένει ο πρώην top-10 Νταβίντ Γκοφέν. Χάνει με 6-3 το 1ο σετ αλλά επικρατεί με 6-4, 6-4 στα δυο επόμενα και είναι στον τελικό της Κυριακής της 5ης Μαϊου 2019.

Εκεί θα παίξει μ' ένα σκληρό παίκτη και "χωματά", τον Πάμπλο Κουέβας από την Ουρουγουάη. Μετά από 1 ώρα και 45' ο Έλληνας νικά με 6-3, 7-6 (4) και θ' ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Είναι ο νέος "βασιλιάς" στο Εστορίλ...

 

Τελευταία Νέα