Χάλεπ: «Το χειρότερο σενάριο θα είναι να μην δούμε ξανά τένις φέτος»

Αντώνης Πατσούρας
Χάλεπ: «Το χειρότερο σενάριο θα είναι να μην δούμε ξανά τένις φέτος»
Η νικήτρια του Wimbledon Σιμόνα Χάλεπ δεν απέκλεισε να χαθεί οριστικά η χρονιά στο τένις.

Με τον κορονοϊό (covid-19) να εξαπλώνεται σ' όλο τον κόσμο το τένις συνεχίζει να είναι σε "καραντίνα" και θα είναι για πολύ καιρό ακόμη.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση έχουν ακυρωθεί 600 τουρνουά και δεν θα δούμε αγώνες έως την 13η Ιουλίου. Ο πρόεδρος της ATP μίλησε για αγώνες τον Αύγουστο αλλά λίγες ώρες αργότερα ακυρώθηκε τo Rogers Cup στις γυναίκες.

Ίσως την ίδια τύχη να έχει το Masters του Καναδά και στους άνδρες και έως τις αρχές Ιουνίου θ' αποφασιστεί εάν θα διεξαχθεί το US Open. Οι αθλητές και φυσικά οι διοργανωτές δεν θέλουν αγώνες χωρίς θεατές και το "κλειδί" για τη συνέχεια είναι το US Open.

Εάν ακυρωθεί και το Grand Slam της Νέας Υόρκης θα σημαίνει ότι το τένις ίσως επανέλθει στα μέσα Σεπτεμβρίου! Φυσικά μέσα σε τρεις μήνες δεν θα μπορούν να χωρέσουν όλα ή μάλλον δεν θα χωρέσει τίποτα...

Μετά ίσως ακυρωθεί όλη η σεζόν. Αυτό υποστήριξε και η νικήτρια του Wimbledon 2019 και Roland Garros 2018 η Σιμόνα Χάλεπ. Η Ρουμάνα τενίστρια που μένει στο Βουκουρέστι και όχι στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κοστάντζα, είπε μεταξύ άλλων:

«Έχω στο μυαλό μου το χειρότερο σενάριο που είναι να μην παίξουμε τένις ξανά φέτος. Είμαι σίγουρη πως η διακοπή θα κρατήσει και μετά από τον Ιούλιο. Το μεγαλύτερο διάλειμμα που είχα κάνει έως τώρα ήταν τρεις εβδομάδες. Δεν ξέρω πως θα είναι το αύριο».

Θυμίζουμε πως η σεζόν διακόπηκε στα μέσα Μαρτίου με την ακύρωση του Indian Wells ενώ διεξήχθησαν κανονικά το Australian Open και τα τουρνουά του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

 

Τελευταία Νέα