Κορονοϊός: Η αναβολή 900 τουρνουά στο τένις και η «γενναία» απόφαση του προέδρου της ITF

Gazzetta team
Κορονοϊός: Η αναβολή 900 τουρνουά στο τένις και η «γενναία» απόφαση του προέδρου της ITF
Το τένις μετράει τις "πληγές" του από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Το Wimbledon δεν θα διεξαχθεί το 2020 για πρώτη φορά μετά από το 1945. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες άλλαξαν έτος διεξαγωγής. Όλα τα αθλήματα έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και μέσα σ' αυτά είναι και το τένις.

Όπως ανακοίνωσε η ITF έχουν αναβληθεί 900 τουρνουά τένις σ' όλο τον κόσμο στις ημέρες του κορονοϊού (covid-19). Φυσικά μέσα σ' αυτά δεν είναι τα τουρνουά της ATP και της WTA όπως είναι τα Masters!

Πολλοί παίκτες που δεν είναι στα... ψηλά πατώματα της παγκόσμιας κατάταξης αντιμετωπίζουν φοβερά οικονομικά προβλήματα αφού δεν υπάρχουν αγώνες για να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα.

Το τένις είναι σε κατάσταση συναγερμού και όπως εκτιμά η ATP το καλύτερο σενάριο θα είναι να δούμε ξανά αγώνες τον Αύγουστο στην Αμερική. Η ITF θα προσπαθήσει να σώσει ότι μπορεί από το Davis Cup και το Fed Cup αλλά και να βοηθήσει τους υπαλλήλους της.

Ο πρόεδρος της ITF, που εδρεύει στο Λονδίνο, ο Ντέιβιντ Χάγκερτι, αποφάσισε να "κόψει" το 30% του μισθού του όσο θα διαρκέσει η κρίση προκειμένου τα χρήματα να δοθούν στους παίκτες και τις παίκτριες που έχουν ανάγκη και φυσικά στους εργαζόμενους.

Το ίδιο παράδειγμα θ΄ακολουθήσουν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ITF. Σε κάποιους εργαζόμενους θα υπάρξουν μειώσεις 10% ενώ στους περισσότερους θα διασφαλιστεί το 80% του μισθού τους με την βοήθεια του συστήματος διατήρησης θέσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

H ITF έχει μέλη από 210 χώρες του κόσμου και το "χτύπημα" για όλες τις ομοσπονδίες της είναι πολύ μεγάλο.

 

Τελευταία Νέα