Davis Cup: Η 5η κούπα του "Βασιλιά" Ναδάλ!

Αντώνης Πατσούρας
Davis Cup: Η 5η κούπα του "Βασιλιά" Ναδάλ!
Ο Ράφα Ναδάλ ήταν ο πρωταγωνιστής στις 5 από τις κούπες της Ισπανίας στο Davis Cup.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη σεζόν ο Ράφα Ναδάλ.

Ο μεγάλος Ισπανός τενίστας που στο Λονδίνο "κέρδισε" το Νο1 για το 2019 έκλεισε τη σεζόν στη Μαδρίτη οδηγώντας την Ισπανία στην κατάκτηση του Davis Cup.

Στα 33 του συνεχίζει να γράφει ιστορία και αφού έφτασε στα 19 Grand Slam στη Νέα Υόρκη στη Μαδρίτη κερδίζει το 5ο του Davis Cup.

Ο Ράφα έχει συμμετάσχει σε 5 και έχει ισάριθμους τίτλους ενώ δεν ήταν στη σύνθεση το 2000 όταν η χώρα του κέρδισε την Αυστραλία και το 2012 όταν έχασε από την Τσεχία.

Η τελευταία του κούπα είναι το 2019 και την πήρε απέναντι στον Καναδά στην Μαδρίτη.

To 2004 κερδίζει την 1η του στη Σεββίλη απέναντι στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Συμπαίκτης του ήταν ο νυν προπονητής του Κάρλος Μόγια ενώ για τις ΗΠΑ έπαιζε ο Άντι Ρόντικ και τα αδέλφια Μπράιαν!

Το 2008 στη Mar Del Plata η Ισπανία κερδίζει με 3-1 την Αργεντινή στον τελικό!

Εκτός από τον Ναδάλ στην Ισπανία έπαιζε ο Φελιτσιάνο Λόπεζ, ο Νταβίντ Φερέρ αλλά και ο Φερνάντο Βερντάσκο ενώ στην Αργεντινή ήταν ο Ναλμπαντιάν και ο Ντελ Πότρο! Το 3ο τρόπαιο του Ναδάλ θα έρθει το 2009 στη Βαρκελώνη.

Στον τελικό η Ισπανία παίζει με την Τσεχία και την "διαλύει" με 5-0! Το αστέρι της Τσεχίας είναι ο Τόμας Μπέρντιχ ο οποίος χάνει με 3-0 από τον Ράφα.

Το 2011 ο Ναδάλ και η Ισπανία κερδίζουν το τελευταίο τους έως το 2019 τίτλο στο Davis Cup. Απέναντι στην Ισπανία είναι πάλι η Αργεντινή αλλά θα χάσει εκ νέου με 3-1!

Για την ιστορία τα περισσότερα (8) τρόπαια έχει ο Ρόι Έμερσον. Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχουν κερδίσει μια φορά το Davis Cup.

 

Τελευταία Νέα