Αντετοκούνμπο και Τσιτσιπάς μαζί για το βραβείο του καλύτερου Έλληνα αθλητή!

Αντώνης Πατσούρας
Αντετοκούνμπο και Τσιτσιπάς μαζί για το βραβείο του καλύτερου Έλληνα αθλητή!
Ο Αντετοκούνμπο και ο Τσιτσιπάς θα πρέπει να μοιραστούν το βραβείο του καλύτερου Έλληνα αθλητή για το 2019.

Τι να γράψεις για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο; Είναι ο πρώτος Έλληνας που κέρδισε τον τίτλο του MVP στο NBA, στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου. Είχε μια φανταστική χρονιά και λίγο έλειψε να στείλει τα "Ελάφια" στους τελικούς του NBA.

Σπουδαίος παίκτης, που κερδίζει συνεχώς παράσημα μέσα και έξω από τα γήπεδα. Παιδί μεταναστών από την Νιγηρία, που πέρασε δύσκολα στην Ελλάδα, πολύ δύσκολα αλλά πάλεψε, δούλεψε, έμαθε και τώρα είναι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Από την άλλη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Είναι ο πρώτος Έλληνας που εισήλθε στο top-5 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, ο πρώτος Έλληνας που κέρδισε το ATP Finals στο Λονδίνο στο οποίο συμμετείχαν ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Παιδί του Έλληνα προπονητή Απόστολου Τσιτσιπά και της Ρωσίδας πρώην τενίστριας Τζούλια Σαλνίκοβα. Η οικογένεια του τα θυσίασε όλα. Δανείστηκε, "πείνασε", ρίσκαρε για να κάνει ο Στέφανος τα όνειρα του πραγματικότητα και να είναι σήμερα στα 21 του χρόνια ένας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο.

Τους δυο αθλητές τους συνδέει η Ελλάδα, το πάθος τους για το άθλημα τους, οι ατελείωτες ώρες δουλειές, το "μπάμ" που έγινε και στους δυο το 2019. Τα δυο αυτά παιδιά είναι περήφανα για την Ελλάδα μόνο που η συνεταγμένη πολιτεία και το αθλητικό της πρόγραμμα δεν έχει καμία σχέση με τις επιτυχίες τους.

Ο Giannis υπηρετεί ένα ομαδικό άθλημα αλλά είναι πολλές φορές "μόνος" για το καλό της ομάδας ενώ ο Στέφανος .ένα ατομικό άθλημα το οποίο είναι πολύ ακριβό, έχει συνέχεια ταξίδια αλλά όπως και το μπάσκετ εάν είσαι καλός θα σου φέρει καλά χρήματα.

Ο Αντετοκούνμπο και ο Τσιτσιπάς είναι πλέον «παγκόσμια φαινόμενα» που έχουν ως κοινό παρονομαστή την Ελλάδα. Παίζουν στην εθνική ομάδα της Ελλάδος και μεγάλο τους όνειρο είναι να βρεθούν το 2020 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Δυο σπουδαίοι αθλητές που ... έτυχε να κάνουν το "μπάμ" την ίδια χρονιά. Ποιον να διαλέξεις τώρα και με ποια κριτήρια ως καλύτερο Έλληνα αθλητή για το 2019. Μετράει η δημοτικότητα του αθλήματος, οι δυσκολίες, το ομαδικό και το ατομικό, οι τίτλοι, τα χρήματα...

Η σωστότερη λύση δεν είναι να διαλέξουμε το άθλημα του Φέντερερ ή του Τζόρνταν αλλά να "ψηφίσουμε" μαζί με τον Giannis και τον Στέφανο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα