Τσιτσιπάς: Το «μπολιασμένο» ελληνικό dna βγάζει «καρπούς» μοναδικούς!

Τσιτσιπάς, Γιαννιώτης, Καραλής, Χαραλαμπίδη, Τσουκαλά, Νιανγκουάρα...Παιδιά Ελλήνων με έναν γονέα αλλοδαπό.

Τι κοινό έχει ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Στέφανος Τσιτσιπάς; Ο Εμμανουήλ Καραλής με την Χριστίνα Τσουκαλά; Είναι παιδιά με Έλληνα πατέρα αλλά με αλλοδαπή μητέρα ή και το ανάποδο, τα οποία μεγάλωσαν και μεγαλουργούν στην Ελλάδα. 

Ο πρωταθλητής του ATP Finals 2019, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, είναι γιος του Απόστολου Τσιτσιπά από την Καρδίτσα και της Τζούλια Σαλνίκοβα είναι από τη Ρωσία. Υπήρξε σπουδαία αθλήτρια τένις στη χώρα της και ερωτεύτηκε τον Απόστολο με τον οποίον έκαναν μια ζηλευτή οικογένεια με πρώτο παιδί τον Στέφανο! 

Ο Απόστολος είναι ο προπονητής τους και η Τζούλια είναι η "δασκάλα" του. Για τα δύσκολα. 

Ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, που έχει κερδίσει τα πάντα στην κολύμβηση σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει καταγωγή από το Λίβερπουλ λόγω της μητέρας του αλλά μεγάλωσε στην Κέρκυρα (τόπος καταγωγής του πατέρα) πριν έρθει στον Πειραιά για να ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι προς τα μετάλλια και την καταξίωση. 

Ο Σπύρος είναι φανατικός Λίβερπουλ λόγω της μητέρας του και το "πάντρεμα" Ελλάδος-Αγγλίας δημιούργησε αυτό τον σπουδαίο αθλητή. 

Η αρχηγός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης της Ελλάδος, Χριστίνα Τσουκαλά, η οποία αγωνίζεται με τα χρώματα του Ολυμπιακού, έχει Έλληνα πατέρα αλλά η μητέρα της είναι από την μακρινή Ισλανδία. 

Είναι πολλά χρόνια μέλος της εθνικής ομάδας της Ελλάδος με την οποία έχει συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008), έχει κερδίσει το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 και έχει και 3 ασημένια σε Ευρωπαϊκά. 

Στον ίδιο χώρο, η Στεφανία Χαραλαμπίδη, πριν από 3 μήνες κέρδισε με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και έμαθε πόλο στην Ελλάδα. Ο πατέρας είναι Έλληνας και η μητέρα της από τον Καναδά. 

Σπούδασε για χρόνια στις ΗΠΑ και ενώ έπαιξε αρχικά στην εθνική Ελλάδος είναι πλέον μέλος της αμερικανικής εθνικής ομάδας.

Άλλη μια σπουδαία περίπτωση είναι ο Μανώλης Καραλής. Ο σπουδαίος επικοντιστής γεννήθηκε στην Ελλάδα από Έλληνα πατέρα και από μητέρα με καταγωγή από την Ουγκάντα. 

Ο "Μανόλο" που είναι και στενός φίλος του Στέφανου Τσιτσιπά έχει καταρρίψει παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στο άθλημα του και είναι από τους αθλητές που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια. 

Ο Κώστας Δουβαλίδης που είναι πρωταθλητής στα εμπόδια είναι από ελληνίδα μητέρα αλλά από πατέρα από τις ΗΠΑ ενώ η Νέρι Νιανγκουάρα, σπουδαία αθλήτρια της κολύμβησης, είναι από πατέρα Κενυάτη και μητέρα από την Ελλάδα. 

Υπάρχουν φυσικά και άλλα παραδείγματα σε πολλά σπορ αλλά η ουσία είναι μια... Το "μπόλιασμα" του ελληνικού dna βγάζει καρπούς μοναδικούς.