Ναδάλ: «Ο Στέφανος έχει ξεχωριστή ενέργεια, θα είναι δύσκολο ματς»

Gazzetta team
Ναδάλ: «Ο Στέφανος έχει ξεχωριστή ενέργεια, θα είναι δύσκολο ματς»
Ιδιαίτερη μνεία στην ενέργεια του Στέφανου Τσιτσιπά αλλά και στην τρομερή σεζόν που διανύει ο Έλληνας τενίστας άσκησε ο Ράφαελ Ναδάλ, ενόψει του μεταξύ τους αγώνα για το ATP Finals του Λονδίνου (15/11, 14:00).

Ο Ράφα Ναδάλ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον όμιλο «Αντρέ Αγκάσι» του τουρνουά του Λονδίνου επικρατώντας του Ντανίλ Μεντβέντεφ με μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο σετ και πλέον, το επόμενο του εμπόδιο θα είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ισπανός σταρ θα βρει αντιμέτωπο τον Έλληνα τενίστα με πιθανότερο διακύβευμα την διεκδίκηση της «do or die» πρόκρισης και προοιώνισε την μεταξύ τους αναμέτρηση με τα καλύτερα λόγια για τον 21χρονο άσο.

Συγκεκριμένα, στάθηκε στην ενέργεια που βγάζει ο Τσιτσιπάς αλλά και την εξαιρετική σεζόν που διανύει, ενώ μίλησε επίσης και για την κατάσταση του μετά τον τραυματισμό του στο τουρνουά του Παρισιού, τον οποίο και δείχνει σιγά σιγά να ξεπερνά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της COSMOTE TV:

«Θα είναι δύσκολο ματς σίγουρα. Ο Στέφανος παίζει εξαιρετικά, κάνει μια απίστευτη σεζόν και έχει ξεχωριστή ενέργεια. Ελπίζω και πιστεύω ότι αυτή η νίκη θα αυξήσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του τένις μου, διότι στην αρχή δεν έκανα τα τέλεια παιχνίδια, νομίζω σήμερα έπαιξα καλύτερα. Αλλά φυσικά είχα και έναν τραυματισμό και είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα. Μακάρι να παίξω όπως έπαιξα και σήμερα.

Ίσως είναι το χειρότερο τουρνουά για να μην έχεις προετοιμαστεί. Σε όλες τις διοργανώσεις μπορεί να είσαι λίγο τυχερός και να κερδίσεις σε κάποια παιχνίδια χωρίς να είσαι τέλειος, αλλά έτσι βρίσκεις ρυθμό. Εδώ όμως, η πρώτη κιόλας μέρα είναι σαν ημιτελικός ή τελικός άλλου τουρνουά και πρέπει να βρίσκεσαι στο υψηλότερο επίπεδο. Φυσικά, ό,τι έγινε στο Παρίσι επηρέασε την προετοιμασία μου, γιατί δεν μπορούσα να σερβίρω τόσο καλά και να βρω τις κατάλληλες κινήσεις, κάτι που με ταλαιπώρησε σχεδόν όλη την εβδομάδα. Κατάφερα να παίξω μόνο ένα νορμάλ σετ την μέρα πριν από το ματς. Αλλά τα κατάφερα, παρά τις προκλήσεις, παρά το γεγονός ότι την πρώτη μέρα δεν ήμουν τέλειος. Πράγματι πίστευα ότι θα τα πάω καλύτερα αλλά αυτό είναι μέρος του τένις. Απλά προσπάθησα να αρπάξω την ευκαιρία σήμερα και ευτυχώς κέρδισα»

 

Τελευταία Νέα