Ναδάλ - Μεντβέντεφ 2-1: Ψυχρός "εκτελεστής"! (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Ναδάλ - Μεντβέντεφ 2-1: Ψυχρός "εκτελεστής"! (vids)
Τρομερός Ναδάλ βρέθηκε πίσω με 5-1 στο 3ο σετ και το κέρδισε με 7-6 (4) φτάνοντας στην 1η νίκη του στο ATP Finals.

Με εκπληκτικό παιχνίδι στο 3ο σετ ο Ράφα Ναδάλ ανέτρεψε τα εις βάρος του προγνωστικά και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο ATP Finals στο Λονδίνο.

Ο Ισπανός κέρδισε με 7-6 (3), 3-6, 6-7 (4) με ανατροπή στην ανατροπή σε 2.46' τον Ντανίλ Μεντβέντεφ παραδίδοντας μαθήματα τένις και ψυχραιμίας.

Ο Ναδάλ έχασε το 1ο σετ αλλά ισοφάρισε! Στο 3ο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-1 αλλά με 2 μπρέικ ισοφάρισε σε 5-5 και προηγήθηκε με 6-5 για να κερδίσει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Στο 7ο γκέιμ του έσβησε και ματς πόιντ!

Αυτή είναι η 3η σερί ήττα του Μεντβέντεφ από τον Ναδάλ μέσα στο 2019 και έτσι το σκορ έφτασε στο 3-0!

Ο Μεντβέντεφ αν και έκανε σπουδαίο παιχνίδι και κοίταξε στα μάτια τον Ναδάλ, ο Ισπανός ήταν... ψυχρός εκτελεστής και έτσι επέβαλε τον νόμο του.

Πλέον όλα για όλα θα τα παίξει στον αγώνα της Παρασκευής με τον Στέφανο Τσιτσιπά ενώ ο Ρώσος με 0/2 δεν έχει και πολλές ελπίδες για να συνεχίσει στο τουρνουά.

Από την άλλη ο Τσιτσιπάς στον αγώνα του με τον Ζβέρεφ που ακολουθεί στις 22:00 θέλει νίκη με 2-0 για να είναι από την 2η ημέρα στον ημιτελικό.

Ο αγώνας

Στο 1ο σετ ο Μεντβέντεφ θα φτάσει σε μπρέικ πόιντ στο 7ο γκέιμ αλλά ο Ναδάλ θα το σβήσει και θα προηγηθεί με 4-3.

Οι δυο παίκτες εκμεταλλεύτηκαν το σερβίς τους, ο Ρώσος ισοφάρισε σε 6-6 και έστειλε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Μεντβέντεφ με άσο θα προηγηθεί με 4-3 και θα κερδίσει το σετ με 7-6 (3) σε 54'.

Ξεκίνημα με μπρέικ

Ο Ναδάλ θα ξεκινήσει με μπρέικ στο 2ο σετ (1-0),θα φτάσει στο 2-0 και θα μειώσει ο Ρώσος σε 2-1 και στη συνέχεια σε 4-2.

Στο 9ο γκέιμ ο Μεντβέντεφ θα σβήσει 2 σετ πόιντ του Ναδάλ αλλά δεν θα τα καταφέρει στο 3ο και με μπρέικ ο Ισπανός θα ισοφαρίσει σε 1-1 (6-3).

Η ανατροπή της χρονιάς

Στο 3ο σετ αυτός που φτάνει σε μπρέικ με το καλημέρα (1-0) είναι ο Ρώσος. Στο 2ο γκέιμ θα σβήσει το μπρέικ πόιντ του Ναδάλ και θα κάνει το 2-0.

Με νέο μπρέικ θα φτάσει στο 3-0 και στο 4-0. Στο 5ο ο Ναδάλ θα σβήσει 2 μπρέικ πόιντ και θα μειώσει σε 4-1.

Ο Ρώσος θα προηγηθεί με 5-1 αλλά στο 7ο γκέιμ ο Ναδάλ θα του σβήσει ματς πόιντ για να μειώσει ξανά σε 5-2 και εν συνεχεία σε 5-3 με μπρέικ.

Ο Ναδάλ θα κερδίσει και 3ο σερί γκέιμ για το 5-4 και με μπρέικ θα ισοφαρίσει σε 5-5! Θα προηγηθεί για πρώτη φορά με 6-5 αλλά ο Ντανίλ με 2 άσους θα στείλει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ!

Εκεί ο Ισπανός θα ολοκληρώσει την ανατροπή του κερδίζοντας με 7-6 (4).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα