Μεντβέντεφ: Έντεκα πράγματα για τον αντίπαλο του Τσιτσιπά!

Αντώνης Πατσούρας
Μεντβέντεφ: Έντεκα πράγματα για τον αντίπαλο του Τσιτσιπά!
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κάνει μαγικά πράγματα στο Tour τους τελευταίους 3 μήνες.

Η μεγάλη ώρα για τον Μεντβέντεφ και τον Τσιτσιπά φτάνει...Ένας από τους δυο θα είναι σε κάποιες ώρες με το εισιτήριο του τελικού του Shanghai Masters στο χέρι.

Ο ημιτελικός τους δεν έχει φαβορί. Ο ένας κέρδισε τον Φονίνι που έκανε ένα καλό φεγγάρι στο χώμα και κέρδισε και το Monte Carlo Masters.

Ο άλλος, ο δικός μας, ο Στέφανος απέκλεισε το Νο1 του κόσμου, τον Τζόκοβιτς, πετυχαίνοντας ίσως την νίκη της καριέρας του.

Στα 2 σετ ο Μεντβέντεφ, στα 3 με ανατροπή ο Τσιτσιπάς. Τους δυο τους, τους χωρίζουν 2 χρόνια. Ο Ρώσος είναι γεννημένος το 1996 και ο Έλληνας το 1998.

Αυτά δεν παίζουν και μεγάλη σημασία. Σημασία έχει ότι και οι δυο παίζουν σπουδαίο τένις με τον Μεντβέντεφ να είναι στο πικ για 3 μήνες!

Ποιος είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο Masters της Σανγκάης; Οι απαντήσεις:

1) Έχει 57 νίκες φέτος στο Tour και είναι φυσικά στην κορυφή της σχετικής λίστας.

2) Πριν από λίγες εβδομάδες έπαιξε στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam. Ισοφάρισε σε 2-2 τον Ναδάλ στο US Open και λίγο έλειψε να πάρει την κούπα.

3) Απέκλεισε τον Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Cincinnati Open (Masters) με 2-1 σετ και κέρδισε τον τίτλο κόντρα στον Γκοφέν. Είναι ο 1ος του σε Masters.

4) Έπαιξε για πρώτη φορά σε τελικό Masters μια εβδομάδα πριν από το Cincinnati, στον Καναδά, και έχασε από τον Ναδάλ.

5) Είναι στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης πίσω από το Big-3.

6) Το 2019 στην Αμερική έπαιξε σε 4 τουρνουά και έφτασε σε 4 τελικούς! Έχασε από τον Κύργιο στην Ουάσινγκτον και όπως γράψαμε από τον Ναδάλ σε Καναδά και Νέα Υόρκη.

7) Ο ημιτελικός με τον Τσιτσιπά θα είναι ο 6ος στη σειρά στο Tour. Έχει 5-0 νίκες στους προηγούμενους σε Αμερική και Ρωσία. Γενικά μετράει 7-0 νίκες στο Tour και στους τελευταίους 30 έχει μόλις 3 ήττες τις 2 από τον Ναδάλ.

8) Έχει κερδίσει 6 τίτλους στην καριέρα του. Τους 3 το 2019 και τους άλλους 3 το 2018. Ο τελευταίος ήταν στην Αγία Πετρούπολη πριν ταξιδέψει στη Σανγκάη.

9) Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 12 τελικούς στο Tour.

10) Δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Ναδάλ (2-0) και τον Φέντερερ (3-0).

11) Έγινε ο 4ος παίκτης, μετά από τους Big-3, που προκρίθηκε, για πρώτη φορά στο ATP Finals 2019.

 

Τελευταία Νέα