Τσιτσιπάς - Ναδάλ: «Μπορεί να γίνει πρωταθλητής ο Τσιτσιπάς»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Τσιτσιπάς - Ναδάλ: «Μπορεί να γίνει πρωταθλητής ο Τσιτσιπάς»
Ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε με 3-0 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τελικού του Αυστραλιανού Όπεν, ωστόσο είχε να πει μόνο καλά λόγια για τον Έλληνα αντίπαλο του.

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

«Δεν θα είμαι αυτός που θα πει όχι για το μέλλον του Στέφανου. Έχει τα πάντα στο παιχνίδι του. Είναι σπουδαίος στο ανέβασμα και στη μπέιζ λάιν. Μπορεί να γίνει πρωταθλητής και να κατακτήσει πολλά Grand Slam. Σημαίνει πολλά ότι έφτασε μέχρι εδώ.

Ελπίζω να δώσουμε και άλλους σημαντικούς αγώνες μαζί», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ισπανός πρωταθλητής, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τη νέα γενιά του παγκόσμιου τένις συμπεριλαμβάνοντας και τον Τσιτσιπά.

«Δεν χρειάζονται κάποιο μήνυμα, είναι καλοί παίκτες και βελτιώνονται κάθε μήνα. Είναι μεγάλη πρόκληση να παίζεις απέναντι σε νέους αθλητές και να είσαι σε θέση να μοιραστείς εμπειρίες με τέτοιους παίκτες και διαφορετικές ηλικίες. Έχει ενδιαφέρον να βελτιώνονται. Τους εύχομαι μια πετυχημένη καριέρα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Δεν θα είμαι αυτός που θα πω όχι, έχει τα πάντα για να τα καταφέρει (σ.σ. Τσιτσιπά), καλά χτυπήματα από την base line, είναι αρκετά επιθετικός. Μπορεί να γίνει ένας πρωταθλητής πολλών γκραντ σλαμ. Ελπίζω να τον αντιμετωπίσω σε πολλούς αγώνες το επόμενο διάστημα".

Για το αν μπορεί να παίξει καλύτερα:
"Ελπίζω πως μπορώ να παίξω καλύτερα".

Για το πως θα το κάνει αυτό:
"Δεν ξέρω. Έκανα ένα σπουδαίο ματς, ήταν ένα καλό τουρνουά για μένα. Παίζω ολοένα και καλύτερα. Ήταν αρκετοί μήνες που δεν έπαιζα".

Για το πως αισθάνεται που πήγε στον τελικό:
"Αισθάνομαι υπέροχα. Το να ξεκινάς τη σεζόν με αυτόν τον τρόπο όταν πριν από μερικές εβδομάδες δεν ήξερα αν θα παίξω στο open της Αυστραλίας. Είμαι εδώ όμως και ευχαριστώ την ομάδα μου για την υποστήριξε και τον κόσμο για τα μηνύματα που μου στέλνει".

Για το αν έχει να μεταφέρει κάποιο μήνυμα στους νεαρούς τενίστες:
"Δεν χρειάζονται κάποιο μήνυμα. Είναι καλοί παίκτες, βελτιώνονται κάθε μήνα πάντα είναι πρόκληση να παίζεις απέναντι τους αλλά αυτό είναι το ωραίο στο άθλημα μας να είσαι σε θέση να μοιραστείς εμπειρίες με νέες γενιές. Να ευχηθώ σε όλους μια πετυχημένη καριέρα".

Για το αν είχε πρόβλημα με τη ζέστη και την κλειστή οροφή:
"Για να είμαι ειλικρινής θα μου άρεσε να κλείσει η οροφή, έχω παίξει αρκετά ματς με κλειστή την οροφή μου αρέσει να αγωνίζομαι και σε τέτοιες συνθήκες. Όλα τα τουρνουά πλέον έχουν γήπεδα με οροφές που κλείνουν".

Για το αν παίζει με αμάνικες μπλούζες για να τρομάζει τους αντιπάλους του:
"Όχι η πραγματικότητα είναι πως έχω ένα μικρό θέμα όταν παίζω με μεγάλη ζέστη όταν χτυπώ το forehand χτυπώ τις μπάλες με μπλούζα με κανονικό μανίκι δυσκολεύομαι. Είχαν περάσει χρόνια που είχαν περάσει με αμάνικες μπλούζες".

Για το πως θα προετοιμαστεί για τον τελικό:
"Θα μιλήσω με την ομάδα μου. Έχω πράγματα να δω και να πω. Η ομάδα μου θα μου παρουσιάσει τι είναι καλύτερο για μένα. Ίσως να κάνω κάποιες δραστηριότητες εκτός του τένις, θα προσπαθήσω να απολαύσω αυτή την όμορφη πόλη".

Για τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και τον Πουίγ:
"Όλοι οι ημιτελικοί έχουν ενδιαφέρον, ο Τζόκοβιτς είναι το φαβορί, για τον Λούκα είναι η πρώτη φορά αλλά έχει κάνει σπουδαίο τουρνουά και μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε όταν παίζει καλά αλλά ο Τζόκοβιτς είναι αρκετά σταθερός".

 

Τελευταία Νέα