Τσιτσιπάς: Ο φίλος του Στέφανου Αλέξανδρος Κάλντγουελ μίλησε στο gazzetta.gr

Αντώνης Πατσούρας
Τσιτσιπάς: Ο φίλος του Στέφανου Αλέξανδρος Κάλντγουελ μίλησε στο gazzetta.gr
Ο Τσιτσιπάς κάνει θραύση και ο φίλος του, Αλέξανδρος ανοίγει την καρδιά του στο gazzetta.gr και μιλάει για τον άνθρωπο και τενίστα Στέφανο.

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα συγκλονίστηκε από την τραγωδία στο Μάτι. Εκατό συνάνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την φονική φωτιά και εκατοντάδες απώλεσαν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Αλέξανδρος Κάλντγουελ. Ο νεαρός τενίστας και η οικογένεια του, κινδύνεψαν στη φωτιά και έχασαν το σπίτι τους. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο άκουσμα της είδησης για την φονική φωτιά έσπευσε να ξεκινήσει έρανο για να βοηθήσει τους πυρόπληκτους και μαζί και τον φίλο του Αλέξανδρο Κάλντγουελ.

Ο Αλέξανδρος έχει μεγαλώσει του μαζί στα γήπεδα του τένις, και από τις ΗΠΑ όπου μένει μόνιμα και σπουδάζει Business Managemet στο πανεπιστήμιο του Ράντφορντ στη Βιρτζίνια, και μίλησε στο gazzetta,gr για τον τενίστα και άνθρωπο Στέφανο Τσιτσιπά.

-Περίμενες αυτή την πορεία από τον Στέφανο;

«Η πορεία του είναι πραγματικά ονειρική, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι προέρχεται από μια χώρα χωρίς παράδοση στο τένις. Eίναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσο γρήγορα ανέβηκε στην κορυφή, είναι κάτι που λέει πολλά για το τένις του και την προσωπικότητα του».

-Τι σε εκπλήσσει;

«Με εκπλήσσει όπως είπα και πριν το ποσό γρήγορα ανέβηκε στα rankings, κάθε χρόνο πηδούσε θέσεις λες και δεν είναι τίποτα και ειδικά μετά το top 250 που οι παίκτες δυσκολεύονται πολύ να προχωρήσουν γιατί πια το level είναι απίστευτα δύσκολο και πρέπει να έχεις το κάτι παραπάνω, ο Στέφανος δεν κόλλησε καθόλου ούτε εκεί, περνουσε αέρα».

-Πόσα χρόνια τον γνωρίζεις; Έχεις παίξει αντίπαλος του;

«Τον γνώρισα όταν εγώ ήμουν 12 και αυτός 11. Παίξαμε στο πρώτο πανελλαδικό στην Ρόδο και έπειτα από αυτό γίναμε φίλοι. Παίξαμε δύο φορές συνολικά και οι δύο σε ημιτελικούς και με κέρδισε και τις δύο τρίτο σετ».

Τι άνθρωπος είναι ο Στέφανος;

«Αυτό που μου αρέσει σε αυτόν είναι ότι είναι πραγματικά ένα παιδί με χρυσή καρδιά. Θυμάμαι όταν πια είχε κάνει το μπαμ και ήταν από τους πρώτους στα junior τον είχα πετύχει σε ένα τουρνουά και όλοι κατευθείαν έπεσαν πάνω του να του μιλήσουν. Εγώ δεν ήθελα να τον ενοχλήσω και ήρθε ο ίδιος και με ρώτησε τι κάνω και πώς είμαι. Θέλω να πω πως είναι πολύ προσγειωμένος και ξέρει τι του γίνεται».

Το καλοκαίρι με την φωτιά στο Μάτι ξεκίνησε να μαζεύει χρήματα για τους πυρόπληκτους στο Μάτι. Σε συγκίνησε;

«Ναι. Με βοήθησε πολύ το καλοκαίρι με τις φωτιές που δεν χρειαζόταν να το κάνει οπότε του έχω πολύ εκτίμηση γι' αυτό».

Ποιο είναι το πιο δυνατό του "χαρτί" ως τενίστας;

«Το δυνατό του σημείο είναι το forehand, νομίζω ότι είναι πολύ φανερό πια πως όλοι οι τενίστες αποφεύγουν να τον παίζουν εκεί».

Τι πρόβλεψη κάνεις για το παιχνίδι με τον Ναδάλ;

«Δεν μπορώ να πω πως ο Στέφανος είναι το φαβορί με το παιχνίδι με τον Ναδάλ, αλλά σίγουρα μπορεί να βγει νικητής, Nομίζω μας έχει αποδείξει ότι πια μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε στο tour».

Στις ΗΠΑ τι λένε αυτές τις ημέρες για τον Στέφανο;

«Τον θαυμάζουν πάρα πολύ, δεν είναι μόνο ότι είναι ο πρώτος Έλληνας τενίστας που κάνει κάτι τέτοιο, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Να μπορέσει από τέτοια ηλικία να παίζει σε αυτό το επίπεδο να είναι από τους πρώτους και να κερδίζει τόσους παίκτες τις δεκάδας δεν έχει ξαναγίνει».

Τι θα ήθελες να του πεις μέσω του gazzetta;

«Θα ήθελα να του πω ότι μας έχει κάνει όλους πολύ περήφανους και πετάμε στα σύννεφα μαζί του, θα ήθελα να του πω να παίξει το παιχνίδι του να το ευχαριστηθεί και να μας δείξει αυτήν την ψυχή που μας δείχνει μέχρι τώρα».

 

Τελευταία Νέα