Tσιτσιπάς: «Πρέπει να στρώσω τον κ... μου στο κορτ!»

Δήμος Μπουλούκος
Tσιτσιπάς: «Πρέπει να στρώσω τον κ... μου στο κορτ!»
Η πορεία στον τελικό ενός τουρνουά ATP Masters 1000 άνοιξε την όρεξη του Τσιτσιπά για περισσότερα και όπως δηλώνει ο ίδιος, πρέπει να στρώσει τον κ... του στο κορτ και να δουλέψει περισσότερο. Αναφέρθηκε και στο... τέρας που είναι ο Ναδάλ!

Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Μετά τον τελικό ο 20χρονος Ελληνας τενίστας μίλησε στην ιστοσελίδα της ATP για τον ίδιο και τον Ναδάλ. «Είμαι πεινασμένος για περισσότερα. Πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω περισσότερα αυτή τη χρονιά, παρότι έχασα σήμερα. Νιώθω ότι μπορώ να νικήσω καλούς πάικτες. Θέλω να συγκεντρώσω κι άλλους βαθμούς τη φετινή χρονιά και να βγάλω το καλύτερο από μένα».

Οπως επισημαίνει, η τρελή πορεία του στο Τορόντο τον έκανε πιο σίγουρο και αισιόδοξο: «Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι είναι περισσότερο απλό και λιγότερο περίπλοκο απ΄ότι δείχνει. Πρέπει να πιστέψω στον εαυτό μου και να έχω σιγουριά όταν παίζω με αυτούς τους παίκτες. Δεν μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι έφτασα στον τελικό. Εκανα τη δουλειά που έπρεπε να κάνω».

Ο Τσιτσιπάς ανέφερε και το μάθημα που πήρε από τον αγώνα με τον Ναδάλ: «Είδα πόσο πρέπει να δουλέψω. Είδα την απόσταση που υπάρχει μεταξύ μας στο παιχνίδι και πόσο πρέπει να στρώσω τον κώλο μου στο κορτ. Να δουλέψω περισσότερες ώρες και να γίνω πιο δυνατός και πιο σταθερός στο παιχνίδι στην baseline. Να αντέχω την πίεση, την φυσική πίεση στο κορτ η οποία στον Ναδάλ μοιάζει να μην είναι τίποτα σπουδαίο. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά στο δικό μου παιχνίδι και το δικό του. Ποτέ δεν 'σπάει'. Πάντα θα σε αρπάξει σαν το μπουλντόγκ και θα σε κάνει να υποφέρεις στο κορτ. Και είναι φανταστικό τι έχει χτίσει ως παίκτης. Ηταν κανονικός σαν όλους μας και κατάφερε να γίνει αυτό το κτήνος, το τέρας που είναι σήμερα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα