Αλμα καριέρας για Σάκκαρη και Τσιτσιπά!

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις της Μαρίας Σάκκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά τους ανέβασαν στην ψηλότερη θέση της καριέρας του στην παγκόσμια κατάταξη.

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Νέο ρεκόρ για την Μαρία Σάκκαρη, ο οποία με «άλμα» έξι θέσεων ανέβηκε στο Νο 42 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα της, με 1.197 βαθμούς. Από την πλευρά της, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου παρέμεινε στο Νο 175 του κόσμου με 324 βαθμούς. Στο μεταξύ, αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην πρώτη δεκάδα, με τη Σιμόνα Χάλεπ να βρίσκεται και αυτή την εβδομάδα στην κορυφή. 

Η 22χρονη πρωταθλήτρια ξεπέρασε και το ρεκόρ της μητέρας της, Αγγελικής Κανελλοπούλου, για να γίνει η Ελληνίδα με τη δεύτερη καλύτερη θέση στην ιστορία της WTA, πίσω από την Λένα Δανιηλίδου. H Κανελλοπούλου είχε φτάσει στο Νο 43 του κόσμου το 1987 και για 15 χρόνια ήταν η καλύτερη θέση που είχε ποτέ κάποια Ελληνίδα. Τον Ιούνιο του 2002, η Λένα Δανιηλίδου ξεπέρασε αυτό το ρεκόρ, ανεβαίνοντας στο Νο 38 του κόσμου, ενώ τον Μάιο του 2003 σημείωσε το κορυφαίο ρεκόρ της χώρας μέχρι και σήμερα, καθώς ανέβηκε στο Νο 14 του κόσμου.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε προσωπικό ρεκόρ, καθώς έκανε νέο άλμα 19 θέσεων και ανέβηκε για πρώτη φορά, στην καριέρα του, στο Νο 44 της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με την ATP και την καινούρια λίστα της γι' αυτό το επταήμερο. Ο 19χρονος πρωταθλητής έχει 1.106 βαθμούς και η «εκτόξευση» του οφείλεται στην εκπληκτική πορεία έως τον τελικό του Open της Βαρκελόνης, όπου ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ. 

    Στο μεταξύ, αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στην πρώτη δεκάδα, με τον Ναδάλ να βρίσκεται στην κορυφή. Ο Νικ Κύργιος βρίσκεται και αυτή την εβδομάδα στο Νο 24, ενώ ο Μάρκος Παγδατής παρέμεινε 80ος στον κόσμο.