Ήττα για τον Κοκκινάκη, συνεχίζει ο Κύργιος!

Ήττα για τον Κοκκινάκη, συνεχίζει ο Κύργιος!
O Θανάσης Κοκκινάκης γνώρισε την ήττα στον τρίτο γύρο του Miami Open από τον Φερνάντο Βερντάσκο, με τον Νικ Κύργιος να παίρνει την πρόκριση αποκλείοντας τον Φάμπιο Φονίνι.

O Eλληνοαυστραλός τενίστας αντιστάθηκε επί 2 ώρες και 54 λεπτά, έως ότου παραδοθεί στον Ισπανό με 3-6, 6-4, 7-6(4).

Ο Κοκκινάκης μπήκε δυνατά στο ματς, κατακτώντας το πρώτο σετ, όμως ο 34χρονος Βερντάσκο αφυπνίστηκε έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης, παίζοντας εκπληκτικό τένις και σφράγισε τη νίκη, η οποία τον οδηγεί για πρώτη φορά έπειτα από 3 χρόνια στους «16» του Μαϊάμι.

Ο 21χρονος τενίστας από την πλευρά του, φαίνεται να βρίσκει ξανά τη φόρμα του, μετρώντας 4 νίκες στη διοργάνωση, αφού ξεκίνησε από τα προκριματικά.

Επόμενος αντίπαλος του Βερντάσκο θα είναι ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, ο οποίος επικράτησε 6-4, 6-4 του Στιβ Τζόνσον.

Η πορεία του Κοκκινάκη έως τους «16» θα σημάνει άνοδο 26 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, επιστρέφοντας στο τοπ 150, 149 για την ακρίβεια.

Ο έτερος Ελληνοαυστραλός, Νικ Κύργιος χρειάστηκε μόλις μία ώρα για να πάρει τη νίκη με 6-3, 6-3 από τον Φάμπιο Φονίνι.

Ο 22χρονος τενίστας στην πρώτη του συνάντηση με τον Ιταλό, κατάφερε να πάρει προβάδισμα 1-0, βελτιώνοντας το φετινό ρεκόρ του σε 9-2.

Θυμίζουμε ότι φέτος ξεκίνησε τη σεζόν με τον τίτλο στο Μπρισμπέιν.

Eίναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που ο Κύργιος προκρίνεται στους «16» της διοργάνωσης. Το 2016 είχε σταματήσει στα ημιτελικά από τον Κέι Νισικόρι, ενώ πέρυσι ηττήθηκε στον ίδιο γύρο από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Αντίπαλος του στον επόμενο γύρο θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στους Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Νταβίντ Φερέρ.

 

Τελευταία Νέα