Άνετα στο δεύτερο γύρο ο Φέντερερ!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Άνετα στο δεύτερο γύρο ο Φέντερερ!
O Ρότζερ Φέντερερ δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία για πάρει την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του τουρνουά ATP του Ρότερνταμ, επικρατώντας 6-1, 6-2 του Βέλγου Ρούμπεν Μπέμελμανς.

Ο Ελβετός χρειάστηκε μόλις 46 λεπτά για να σφραγίσει τη νίκη και στους «16» της διοργάνωσης θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν παλιό γνώριμο τον Φίλιπ Κολσράιμπερ.

Ο Γερμανός έχει αναμετρηθεί με τον Φέντερερ 12 φορές, με τα στατιστικά να είναι αποκαρδιωτικά εις βάρος του, καθότι ποτέ δεν έχει καταφέρει να τον νικήσει. Τελευταίο ραντεβού που είχαν δώσει ήταν στους «16» του Αμερικανικού Όπεν πέρυσι.

Ο Κολσράιμπερ απέκλεισε τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ έπειτα από 2 ώρες και 32 λεπτά με 3-6, 7-6(1), 7-6(5).

Ο κάτοχος 20 γκραν σλαμ έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης αρκεί να καταφέρει να προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Aν ο Φέντερερ καταφέρει να πετύχει τις δύο νίκες που τον χωρίζουν από την κορυφή του κόσμου, θα γίνει ο γηραιότερος σε ηλικία 36 ετών και 195 ημερών, ενώ θα επιστρέψει 5,5 χρόνια μετά την τελευταία φορά!

«Πρέπει να είσαι ακριβής, εκρηκτικός και γρήγορος στις αποφάσεις σου. Το κορτ μοιάζει πολύ με αυτό στην Αυστραλία είναι το ίδιο γρήγορο. Κάποιοι παίκτες δυσκολεύονται με το φωτισμό. Το τεχνητό φως δυσκολεύει κάποιους να βλέπουν την μπάλα, σε σχέση με έξω, δεν είμαι σίγουρος.

Νομίζω ότι παίζοντας επιθετικά και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία στους πόντους είναι αυτό που χρειάζεσαι στα indoors», δήλωσε ο Φέντερερ

Στο δεύτερο γύρο προκρίθηκε και ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος νίκησε τον Γιουίτσι Σουγκίτα από την Ιαπωνία με 6-4, 7-6(5) και στον επόμενο γύρο αναμετράται με τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς.

Στον εμφύλιο ανάμεσα στον Ρόμπιν Χάασε και τον Τιέμο ντε Μπάκερ, νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος με 6-2, 6-2 και θα κοντραριστεί με τον επίσης Ολλανδό συμπατριώτη του, Τάλον Γκρίκσποορ, ο οποίος έκανε την έκπληξη θυμίζουμε αποκλείοντας τον Σταν Βαβρίνκα με 4-6, 6-3, 6-2.

Τα υπόλοιπα σημερινά ματς:

Ερμπέρ - Γκασκέ 3-1 εγκατέλειψε

Ντζουμούρ - Κοπίλ 6-4, 6-4

Γκοφάν - Λόπεθ 6-1, 6-3

Μπέρντιχ - Τρόιτσκι 6-1, 6-2.

Σέπι - Ζβέρεφ 6-4, 6-3

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα