Federer - Nadal: Επεισόδιο Νο40!

Federer - Nadal: Επεισόδιο Νο40!
Η μεγάλη μάχη του Ναδάλ με τον Φέντερερ (Παρασκευή, 17:00) στο ... πιάτο σας από το gazzetta.gr

Μόνο στο φεγγάρι δεν έχουν παίξει ακόμη ο Ράφα Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ. Α, στο φεγγάρι και στη Νέα Υόρκη. Για πολλούς η Νέα Υόρκη πριν από δεκαετίες ήταν το μεγάλο όνειρο όπως είναι σήμερα μια ... βόλτα στο φεγγάρι.

Το απόγευμα, γύρω στις 17:00, μετά από τον ημιτελικό του Τζόκοβιτς με τον Μπαουτίστα Αγκούτ, που θα ξεκινήσει στις 15:00 στο Wimbledon, έχει οριστεί η "διαστημική" μάχη ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και στον Ρότζερ Φέντερερ.

Το παιχνίδι αυτό θα είναι το 40ο στην ιστορία τους! Η ιστορία έχει γράψει 24 νίκες για τον Ισπανό και 15 για τον Ελβετό.

Είναι και οι δυο μύθοι του αθλήματος αν και ακόμη δεν έχουν αποσυρθεί. Τι σημασία έχει; Ο Μάκενρο είπε πως και οι δυο τον έχουν ξεπεράσει και το ίδιο θα λένε από ... μέσα τους και άλλοι μεγάλοι αστέρες του παρελθόντος.

Ο Φέντερερ που ναι έχει γεννηθεί το 1981(!) συνεχίζει να διεκδικεί τον τίτλο σ' ένα Grand Slam. Παίζει με ποιότητα, παίζει με μυαλό και ξέρει να παίζει με τη φωτιά και να μην παθαίνει τίποτα.

Είναι ο τενίστας με τα περισσότερα Grand Slam στην ιστορία. Έχει 20! Τα 8 στο Wimbledon, που είναι ρεκόρ, τα 5 στο US Open που είναι ρεκόρ, τα 6 στο Australian Open και μόλις 1 στο Roland Garros.

Έχει στο σύνολο 102 τίτλους στο Tour. Στις αρχές του 2019 στο Ντουμπάι κέρδισε στον τελικό τον Στέφανο Τσιτσιπά και έγινε ο 2ος στην ιστορία που έχει πλέον τριψήφιο αριθμό τίτλων.

Στο Wimbledon κερδίζοντας τον Κέι Νισικόρι έγινε ο πρώτος παίκτης με 100 νίκες σ' ένα Grand Slam. Είχε 98 ο Κόνορς στο US Open αλλά το ρεκόρ του σε Grand Slam έπεσε...

Είναι ο πρώτος τενίστας που ξεπέρασε τις 350 νίκες σε Grand Slam και φυσικά από τους λίγους τυχερούς που έχουν κερδίσει και τις τέσσερις κούπες.

Έχει ακόμη 6 τίτλους ATP Finals αλλά και 28 σε Masters. Τα ρεκόρ του είναι... αμέτρητα αλλά αυτός συνεχίζει να παίζει για να μεγαλώνει τον μύθο του.

Ο Ράφα Ναδάλ από την άλλη είναι 18 και όχι 22 χρόνια στο Tour είναι γεννημένος το 1986 στην Μαγιόρκα και έχει πετύχει τα πάντα.

Στο παλμαρέ του έχει 18 τίτλους Grand Slam και είναι 2ος! Είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κερδίσει 12 φορές ένα Grand Slam και αυτό δεν είναι άλλο από το Roland Garros.

Είναι ο μόνος που μπορεί να ξεπεράσει το ρεκόρ του Φέντερερ σχετικά με τις νίκες σ' ένα Grand Slam αφού έχει 93 στο Παρίσι και εάν κερδίσει την κούπα και το 2020 τότε θα έχει και εκείνος 100.

Βέβαια ο "Βασιλιάς" Ρότζερ έχει και 97 νίκες στο Australian Open και εάν παίξει εκεί το 2020 και φτάσει στον 4ο γύρο τότε θα "σπάσει" ο ίδιος πρώτος το ρεκόρ του.

Ο Ναδάλ είναι και αυτός από τους λίγους που έχει κερδίσει όλα τα Grand Slam ενώ έχει συνολικά 82 τίτλους καριέρας. Είναι ο "Βασιλιάς" στο χώμα και είναι σε τίτλους Masters αφού στη Ρώμη κατέκτησε τον 34ο!

Η καλύτερη χρονιά του Ναδάλ ήταν το 2010 και του Φέντερερ το 2006 και στο WImbledon έχουν παίξει μόνο σε τελικούς. Το 2006 και το 2007 κέρδισε ο Ελβετός και το 2008 ο Ισπανός.

Μάλιστα ο τελικός του 2008 είναι ο μεγαλύτερος σε διάρκεια και ίσως ο καλύτερος όλων των εποχών. Κράτησε 4.48' και ο Ναδάλ κέρδισε με 3-2 σετ.

Έντεκα χρόνια μετά θα παίξουν ξανά μαζί στο Wimbledon. Στο Roland Garros έπαιξαν πριν από λίγες εβδομάδες και ο Ράφα κέρδισε με 3-0 στον ημιτελικό. Αυτό ήταν και το τελευταίο τους παιχνίδι.

Για την ιστορία το πρώτο της είναι το 2004 στο Miami με νικητή τον Ράφα Ναδάλ. Η αλήθεια είναι ότι έχουν παίξει και στις πέντε ηπείρους!

Στην Αφρική θα παίξουν τον Φεβρουάριο του 2020 στο Κέιπ Τάουν για φιλανθρωπικό σκοπό. Έχουν αγωνιστεί μεταξύ άλλων στο Miami, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Μελβούρνη, στη Σανγκάη, στο Μόντε Κάρλο, στο Ντουμπάι, στη Ρώμη, στη Μαδρίτη, στη Σεούλ,στο Νέο Δελχί, στο Σινσινάτι, στη Μαγιόρκα αλλά και στη Ζυρίχη.

Έχουν παίξει αντίπαλοι σ' όλα τα τουρνουά της ATP εκτός από το US Open ενώ έχουν κοντραριστεί και στο Laver Cup. Επίσης δεν έχουν αγωνιστεί ως αντίπαλοι σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στα Grand Slam o Ναδάλ έχει 10-3 νίκες, στα ATP Finals κερδίζει με 4-1 ο Φέντερερ και στα Masters έχει 12-7 νίκες ο Ναδάλ.

Φέτος ο Φέντερερ "τρέχει" ένα σερί 37-4 και 10-0 και ο Ναδάλ 37-5 και 17-0!

Ο Φέντερερ είναι στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο2 στο Wimbledon και ο Ναδάλ στο Νο2 της κατάταξης και στο Νο3 στο Wimbledon.

Σε ημιτελικούς Grand Slam έχουν παίξει το 2006 στο Roland Garros με νικητή με 3-1 σετ τον Ναδάλ, το 2012 στο Australian Open πάλι με νικητή τον Ναδάλ (3-2), το 2014 πάλι στη Μελβούρνη με τον ίδιο νικητή και το 2019 στο Roland Garros με τον Ναδάλ να κερδίζει με 3-0 σετ.

Για την ιστορία το 2006 στη Ρώμη διεξήχθη ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας τους. Ήταν τελικός Masters και ο Ναδάλ κέρδισε με 3-2 σε 5.05!

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα