Στο τελευταίο Grand Slam που έχασαν οι Big-3 απουσίαζε ο Φέντερερ (vid)

Στο τελευταίο Grand Slam που έχασαν οι Big-3 απουσίαζε ο Φέντερερ (vid)
Η απουσία του Φέντερερ, η δικαίωση του Βαβρίνκα και το 13-0 που ακολούθησε από τους Big-3.

Το μόνο σίγουρο για το US Open 2020 είναι η απουσία του Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ελβετός υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση στο γόνατο και θα επιστρέψει στην δράση στις αρχές του 2021. Έτσι για 2η φορά στην καριέρα του, από το 2000, δεν θ' αγωνιστεί στο US Open, εάν φυσικά διεξαχθεί το τουρνουά.

Ποια ήταν όμως η πρώτη φορά; Το 2016. Πάλι τότε ο Ελβετός είχε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και "τερμάτισε" τη σεζόν μετά από το Wimbledon. Έτσι στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, τον Αύγουστο, ταξίδεψαν τα άλλα δυο μέλη του Big-3 ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αυτό ήταν και το τελευταίο Grand Slam που έχασαν οι Big-3. Το κατέκτησε ένας άλλος Ελβετός ο Σταν Βαβρίνκα ο οποίος έφτασε στους 3 τίτλους Grand Slam.

Ο Ράφα Ναδάλ που δεν ήταν στα καλύτερα του είχε αποκλειστεί από τον Γάλλο Λούκας Πουίγ στον 4ο γύρο σ' ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τάι μπρέικ του 5ου σετ (7-6 (6).

Στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης εκείνη την εποχή ήταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς και στο Νο2 ο Άντι Μάρεϊ. Ο Σέρβος ήταν ο νικητής του US Open 2015 και είχε ταξιδέψει για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Φέντερερ ήταν στο σπίτι του, ο Ναδάλ είχε αποκλειστεί από τον 4ο γύρο. Υπήρχε καλύτερη ευκαιρία; Ο Μάρεϊ θα αποκλειστεί στον προημιτελικό από τον Κέι Νισικόρι αλλά στη συνέχεια ο Ιάπωνας θα βγει νοκ άουτ από τον Βαβρίνκα.

Όσο αφορά τον Τζόκοβιτς θα παίξει στον ημιτελικό με τον Γκαέλ Μονφις, από τον οποίο δεν έχει χάσει ποτέ στην καριέρα του, και θα συνεχίσει στον τελικό.

Εκεί ο Βαβρίνκα όπως του είχε κάνει στο Roland Garros 2015 θα τον κερδίσει ξανά. Στον μεγάλο τελικό ο Ελβετός που είναι στο Νο3 επικρατεί με 7-6 (1), 4-6, 5-7, 3-6 του Νο1!

Από τότε διεξήχθησαν 13 Grand Slam τα οποία τα κέρδισαν όλα οι Big-3. Τρεις τίτλους κατέκτησε ο Φέντερερ και από πέντε ο Ναδάλ με τον Τζόκοβιτς.

 

US OPEN Τελευταία Νέα