Top-5: Τα Grand Slam χωρίς τον Ρότζερ Φέντερερ

Αντώνης Πατσούρας
Top-5: Τα Grand Slam χωρίς τον Ρότζερ Φέντερερ
Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ζωή στα Grand Slam χωρίς τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ από την αρχή της καριέρας του έχει συμμετάσχει σε 79 τουρνουά Grand Slam έχοντας κατακτήσει τα 20 ενώ σε άλλα 11 ήταν φιναλίστ.

Ο σπουδαίος Ελβετός τενίστας που δεν θ' αγωνιστεί μετά από την επέμβαση στο γόνατο στο Roland Garros αλλά και στο US Open 2020 δεν έχει δώσει το παρών σε 5 Grand Slam από το 1999 έως και το 2000!

To gazzetta.gr παρουσιάζει τα 5 Grand Slam στα οποία πήρε απουσία!

US Open 1999

US Open 1999

Roland Garros 2016

Roland Garros 2016

US Open 2016

US Open 2016

Roland Garros 2017

Roland Garros 2017

Roland Garros 2018

Roland Garros 2018

Όλα ξεκίνησαν το 1999. Ο Ρότζερ Φέντερερ πριν ακόμη κλείσει τα 18 του χρόνια συμμετέχει για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros αλλά και στο ταμπλό του Wimbledon.

Ο νεαρός τενίστας θα αποκλειστεί και στα δυο τουρνουά στον 1ο γύρο και εκείνη την εποχή είναι στο Νο103 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για το US Open αλλά δεν θα πάει πιο μακριά από τον 2ο προκριματικό και θα επιστρέψει άπραγος στην Ελβετία. Έκτοτε δεν θα χάσει ξανά US Open έως το 2016!

Μετά από 65 σερί συμμετοχές σε Grand Slam ο Ρότζερ Φέντερερ θα απουσιάσει από το Roland Garros 2016.

Δεν είναι καλή χρονιά για τον Ελβετό τενίστα ο οποίος έχει προβλήματα τραυματισμών και θα χάσει και το 2ο μισό της σεζόν.

«Με λύπη σας ανακοινώνω ότι πήρα την απόφαση να μην αγωνιστώ στο Roland Garros φέτος. Κάνω σταθερή πρόοδο με τη συνολική μου αποκατάσταση, αλλά δεν είμαι ακόμα στο 100% μου και νιώθω πως δε χρειάζεται να πάρω κάποιο ρίσκο για να αγωνιστώ σε αυτό το τουρνουά, πριν επανέλθω εντελώς», είχε γράψει εκείνη την εποχή στο Facebook.

To Roland Garros 2016 θα το κατακτήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

O Ρότζερ Φέντερερ θ' αγωνιστεί στο Hale αλλά και στο Wimbledon 2016 και με ενοχλήσεις θα φτάσει έως τα ημιτελικά.

Το Wimbledon θα είναι και το τελευταίο τουρνουά που θα συμμετάσχει το 2016.

«Λαμβάνοντας υπόψην όλες τις επιλογές μετά από διαβούλευση με τους γιατρούς μου και την ομάδα μου, έχω πάρει την πολύ δύσκολη απόφαση να τερματίσω τη σεζόν του 2016, καθώς χρειάζομαι πιο εκτεταμένη αποκατάσταση μετά τη χειρουργική επέμβαση στο γόνατο νωρίτερα αυτό το έτος.

Οι γιατροί συμβούλεψαν ότι αν θέλω να παίξω χωρίς τραυματισμό για άλλα λίγα χρόνια, όπως σκοπεύω να κάνω, πρέπει να δώσω στο γόνατο και στο σώμα μου τον κατάλληλο χρόνο για να αναρρώσω πλήρως», έγραψε ο Φέντερερ για την απουσία του από το US Open αλλά και το υπόλοιπο της σεζόν.

Το US Open 2016 θα το κατακτήσει ο Σταν Βαβρίνκα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ρότζερ Φέντερερ δεν θα συμμετάσχει στο Roland Garros.

Μετά από το 2016 απέχει και από το τουρνουά του 2017 αλλά αυτή την φορά το αποφασίζει για λόγους τακτικής και ξεκούρασης αφού θέλει να ρίξει το βάρος στην περίοδο του Wimbledon που ακολουθεί.

O Ρότζερ Φέντερερ θα παραλείψει ολόκληρη τη χωμάτινη περίοδο και θ' αγωνιστεί ξανά στη Στουτγάρδη και φυσικά στο Χάλε και στο Wimbledon.

Νικητής στο Roland Garros 2017 είναι ο Ράφα Ναδάλ.

Μετά από μια απρόσμενη ήττα από τον Θανάση Κοκκινάκη (Νο175) στην πρεμιέρα του στο Miami Open ο Ρότζερ Φέντερερ που είναι στο Νο1 τον Μάρτιο του 2018 θ' ανακοινώσει την αποχή του από το Roland Garros.

Θα είναι η τρίτη σερί χρονιά που θα επιλέξει να μην αγωνιστεί στο Παρίσι αλλά και στα Masters της χωμάτινης περιόδου.

Όλοι περίμεναν μετά από την κατάκτηση του 20ου Grand Slam τον Ιανουάριο του 2018 στη Μελβούρνη να δοκιμάσει και στο Roland Garros αλλά αποφάσισε διαφορετικά.

Νικητής στο Roland Garros 2018 ήταν φυσικά ο Ράφα Ναδάλ.

  • Tags: