Ράφα Ναδάλ: Οι 3 στιγμές από τον 10ο μήνα του χρόνου (pics)

Αντώνης Πατσούρας
Ράφα Ναδάλ: Οι 3 στιγμές από τον 10ο μήνα του χρόνου (pics)
Οι πλημμύρες του 2018, ο γάμος του 2019 και το Roland Garros το 2020. Η ζωή του Ράφα Ναδάλ τον μήνα Οκτώβριο.

Ο αγαπημένος μήνας του Ράφα Ναδάλ είναι ο Ιούνιος.

Στις 3 Ιουνίου 1986 θα γεννηθεί στη Μαγιόρκα. Στις 5 Ιουνίου 2005 θα κατακτήσει το 1ο του Roland Garros και από τότε κάθε χρόνο τον 6ο μήνα του χρόνου έχει μια...δουλειά στο Παρίσι. Τον Ιούνιο η αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει κάμποσα τρόπαια.

Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αρχίσει να βλέπει ότι τον 10ο μήνα του έτους, τον Οκτώβριο, που συμβαίνουν πράγματα που τον "σημαδεύουν".

Οι πλημμύρες στη Μαγιόρκα

Την 9η Οκτωβρίου 2018 η Μαγιόρκα, το νησί που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ράφα Ναδάλ, «βούλιαξε» από τη βροχή. Το νησί είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πολλοί κάτοικοι χάνουν τα σπίτια τους και όλη η υφήλιος στρέφει το βλέμμα της με συμπόνια στην Μαγιόρκα.

Ο Ράφα Ναδάλ δεν θα μπορούσε να μείνει άπραγος. Τις επόμενες ημέρες όταν σταματήσει να βρέχει, θα φορέσει γαλότσες, θα πάρει το φτυάρι στο χέρι και θα βοηθήσει τους συμπατριώτες τους να "πολεμήσουν" με το νερό και τη λάσπη.

Θ' ανοίξει τις εγκαταστάσεις της κεντρικής Ακαδημίας του στο νησί για να φιλοξενήσει κατοίκους που έχουν μείνει χωρίς στέγη. Φυσικά θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να δώσει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ για να ανακουφιστούν οι συμπολίτες του.

Η εικόνα του Ράφα Ναδάλ με τις γαλότσες και το φτυάρι στο χέρι κάνει τον γύρο του κόσμου και θα γίνει πρωτοσέλιδο.

Ο γάμος με την εκλεκτή της καρδιάς του

Ένα χρόνο αργότερα θα ζήσει την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του, εκτός τένις. Ο Ράφα Ναδάλ το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, θα παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, την Μαρία Φρανσίσκα Περέγιο.

Την είχε γνωρίσει μέσω της αδελφής του το 2005 και μετά από 14 χρόνια αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα. Ο γάμος τους είχε μονάχα 350 καλεσμένους, "φιλοξενήθηκε" στη Μαγιόρκα και ελάχιστες φωτογραφίες και video διέρρευσαν.

Μεταξύ των καλεσμένων είναι και ο Χουάν Κάρλος και φυσικά φίλοι του Ράφα από το τένις, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Ο covid-19 άλλαξε τα σχέδια

Είχε βαρεθεί να κερδίζει το Roland Garros τον μήνα Ιούνιο ο Ράφα Ναδάλ και ο covid-19 τον "ανάγκασε" να γίνει ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που θα το κερδίσει τον Οκτώβριο.

Ο Ισπανός επικράτησε με 6-0, 6-2, 7-5 του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της 11ης Οκτωβρίου 2020 και έφτασε στην κατάκτηση του 13ου τίτλου στο Παρίσι.

Μαζί πανηγύρισε την 100η νίκη του στο Roland Garros αλλά έφτασε και τα 20 Grand Slam ισοφαρίζοντας τον Ρότζερ Φέντερερ που είναι στην κορυφή.

Είναι το 1ο Grand Slam που κατακτά ως παντρεμένος.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα