Ράφα Ναδάλ: «Προφανώς και θέλω να έχω τα περισσότερα Grand Slams» (vid)

Gazzetta team
Ράφα Ναδάλ: «Προφανώς και θέλω να έχω τα περισσότερα Grand Slams» (vid)
Οι δηλώσεις του νικητή του Roland Garros, Ράφα Ναδάλ, στη συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Ράφα Ναδάλ στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον θρίαμβο του επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros.

Ο Ισπανός όπως και στην απονομή τόνισε πως δεν μπορεί να πανηγυρίσει όπως θέλει το κατόρθωμα του λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία, μίλησε για το παιχνίδι, τους στόχους αλλά και για τα συγχαρητήρια του Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ράφα Ναδάλ ξεκίνησε από το παιχνίδι και αυτό το... άνετο 6-0: «Έπαιξα σε εκπληκτικό επίπεδο στα πρώτα δυο σετ, είναι απίθανο να έχεις ένα τέτοιο σκορ όταν έχεις απέναντί σου τον Novak. Ήταν το υψηλότερό μου επίπεδο και ήρθε όταν το χρειάστηκα. Αυτό με κάνει πολύ περήφανο. Οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές για μένα, αλλά προσαρμόστηκα τέλεια. Είναι ένα από τα Roland Garros με την περισσότερη αξία για μένα.

Το πρώτο σετ κράτησε αρκετά, ήταν 6-0 αλλά δεν ήταν γρήγορο. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Σήμερα έκανα πολλά πράγματα καλά και τον ανάγκασα να κάνει πολλά λάθη.

Έκανα σχεδόν τα πάντα τέλεια, ίσως με εξαίρεση μόνο ένα μέρος του 3ου σετ, αλλά δε γίνεται να διατηρείς ένα επίπεδο σαν κι αυτό για ολόκληρο τον αγώνα. Νομίζω περισσότερο για τον αγώνα ευθύνεται η δική μου εμφάνιση και όχι ότι έπαιξε άσχημα. Ήταν ένας από τους καλύτερους τελικούς που έχω κάνει σ' αυτό το τουρνουά».

Για το "μπράβο" του Φέντερερ για τα 20 Grand Slam είπε: «Ευχαριστώ τον Ρότζερ για τα λόγια του. Όπως όλοι ξέρουν έχουμε πολύ καλή σχέση και σεβόμαστε πάρα πολύ ο ένας τον άλλον. Κατά κάποιο τρόπο είναι χαρούμενος όταν κερδίζω και είμαι χαρούμενος όταν κερδίζει. Για μένα σημαίνει πολλά που έχουμε καλές σχέσεις, γιατί μοιραζόμαστε ένα σπουδαίο rivalry για πολύ πολύ καιρό. Τον ευχαριστώ.

Προφανώς και θέλω να είμαι αυτός που θα έχει τα περισσότερα Slams, αλλά χαράζω τη δική μου διαδρομή και δε σκέφτομαι τι κάνουν οι Federer και Djokovic. Δεν μπορείς να είσαι λυπημένος όταν απλά ο γείτονάς σου έχει μεγαλύτερο σπίτι από εσένα.

Ακολουθώ τη δική μου διαδρομή και κάνω την καλύτερή μου προσπάθεια. Τα ρεκόρ πάντως είναι σημαντικά και είμαι λάτρης αυτού του αθλήματος, οπότε το γεγονός ότι μοιράζομαι αυτό το ρεκόρ με τον Φέντερερ είναι τιμή μου. Θα δούμε όταν τελειώσουμε τις καριέρες μας τι θα συμβεί.

Πριν ενάμιση μήνα, αν μου λέγατε ότι θα είχα αυτό το τρόπαιο στα χέρια μου θα σας έλεγα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά τα πράγματα στη ζωή αλλάζουν πολύ γρήγορα. Εκτιμώ τη στήριξη της ομάδας μου σ' αυτές τις δύσκολες μέρες, επειδή δεν είναι εύκολο να προπονηθείς όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο. Με στήριξαν όλες τις μέρες και αφιερώνω τον τίτλο σε όλα τα μέλη της ομάδας μου».

Για την κατάσταση που έχει διαμορφώσει ο covid-19 στον πλανήτη: «Είναι λυπηρή η κατάσταση στον κόσμο. Αν ρωτάτε πώς νιώθω, σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος. Αλλά δεν είμαι όσο χαρούμενος είμαι συνήθως, διότι η κατάσταση είναι δύσκολη για τους περισσότερους ανθρώπους. Δεν το απολαύσαμε μπροστά σε γεμάτες εξέδρες, φανταστική ατμόσφαιρα. Το ότι κέρδισα το τουρνουά, δεν αλλάζεις τις σκέψεις μου. Η κατάσταση παραμένει λυπηρή».

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα