Ράφα Ναδάλ: «Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από ένα τουρνουά τένις»

Gazzetta team
Ράφα Ναδάλ: «Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από ένα τουρνουά τένις»
O Ράφα Ναδάλ μίλησε για τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο covid-19 στο Roland Garros αλλά και για τον κόσμο που υποφέρει.

Στις επιπτώσεις του covid-19 στον αλθλητισμό, στο τένις και φυσικά στη ζωή μας αναφέρθηκε ο Ράφα Ναδάλ μετά από τη νίκη-πρόκριση επί του Ιγκόρ Γκερασίμοφ στο Roland Garros.

Ο Ισπανός τενίστας δεν είναι ευχαριστημένος με τις συνθήκες (χωρίς κόσμο, περιορισμοί) στο Roland Garros αλλά τόνισε πως υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από τον covid-19.

«Είναι ένα γήπεδο ξεχωριστό για μένα, έχω ζήσει πολύ σημαντικές στιγμές της ζωής μου ως αθλητής. Είναι λυπηρό να ζεις ένα τουρνουά κάτω από αυτές τις συνθήκες, με τους προπονητές και τους φυσιοθεραπευτές να μην μπορούν να μπουν στα αποδυτήρια. Είναι μια αίσθηση πιο λυπηρή από το συνηθισμένο, αλλά ίσως έτσι πρέπει να είναι. Πρέπει να είναι λυπηρό γιατί πολλοί άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν», είπε ο Ράφα Ναδάλ.

Όταν ρωτήθηκε εάν είναι τόσο σημαντικό που διεξάγεται αυτό το τουρνουά σε σχέση πάντα με αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο λόγω covid-19 είπε:

«Δεν θα πω ότι είναι σημαντικό, διότι στον κόσμο σήμερα υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα από ένα τουρνουά τένις. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Είναι η δουλειά μας, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε την ATP, το Roland Garros, το US Open, όσους έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει το tour.

Διότι η κατάσταση στον κόσμο είναι απρόβλεπτη και τόσο δύσκολη. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα είμαι εδώ, θα παλέψω όσο μπορώ και θα προσπαθήσω να δώσω στον κόσμο τον καλύτερο μου εαυτό κάθε μέρα, διότι ο αθλητισμός βοηθάει, έτσι δεν είναι;».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα