Στέφανος Τσιτσιπάς: Η τελευταία ανάμνηση από το «Suzanne-Lenglen» (vid)

Αντώνης Πατσούρας
Στέφανος Τσιτσιπάς: Η τελευταία ανάμνηση από το «Suzanne-Lenglen» (vid)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει την Τρίτη (29.9) στο «Suzanne Lenglen» στο κορτ που γνώρισε το 2019 την πιο διδακτική ήττα της καριέρας του.

Το ημερολόγιο έγραφε 2 Ιουνίου 2019. Έχουν περάσει ένα χρόνος και σχεδόν τέσσερις μήνες και οι μνήμες από αυτό το παιχνίδι δεν θα σβήσουν ποτέ.

Ο ηττημένος θα δηλώσει πως έκλαψε για την απώλεια του αγώνα και πως πήρε το πιο σκληρό μάθημα στο τένις και ο νικητής αποθέωσε τον αντίπαλο του ο οποίος όπως είχε πει θα έχει λαμπρό μέλλον.

Ο νικητής είχε κατακτήσει το Roland Garros 2015 και ο ηττημένος για πρώτη φορά στην καριέρα του έπαιζε στον 4ο γύρο στο Grand Slam της Γαλλίας. Ο πρώτος είναι γεννημένος το 1985 και ο δεύτερος το 1998.

Το μεγάλο αυτό παιχνίδι σε ποιότητα και διάρκεια (5.09') είχε "φιλοξενηθεί" στο δεύτερο μεγαλύτερο κορτ του Roland Garros το «Suzanne Lenglen» που έχει πάρει το όνομα του από την θρυλική Γαλλίδα τενίστρια που έλαμψε στην δεκαετία του '20.

Ήταν η πρώτη σταρ του τένις αλλά έφυγε νωρίς από την ζωή. Στα δικά μας όμως. Ο νικητής του αγώνα ήταν ο Σταν Βαβρίνκα και ο ηττημένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Το παιχνίδι τους ίσως ήταν το σπουδαιότερο στο Roland Garros 2019 και κρίθηκε στο φινάλε με 7-5 (6), 5-7, 6-4, 3-6, 8-6!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει παίξει μόνο μια φορά στο «Suzanne Lenglen» και σε λίγη ώρα (16:00) επιστρέφει για ν' αγωνιστεί στην πρεμιέρα του στο Roland Garros 2020.

Το παιχνίδι αυτό θα είναι μια νέα αρχή για τον Έλληνα τενίστα ο οποίος έχει 4-3 νίκες στο Roland Garros. Συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά και η κορυφαία του διάκριση ήταν ο 4ος γύρος το 2019.

Μετά από το Australian Open που έχει 6 νίκες το Roland Garros είναι στη 2η θέση στη σχετική κατηγορία. Η πρώτη του ήττα στο ταμπλό ήταν από τον Ίβο Κάρλοβιτς στον 1ο γύρο το 2017 και η πρώτη νίκη ήρθε το 2018 κόντρα στον Ισπανό Κάρλος Ταμπερνέρ.

Τότε ο Έλληνας τενίστας ήταν στο Νο45 (σήμερα στο Νο6) και είχε αποκλειστεί στον 2ο γύρο από το Νο8 (Νο3 σήμερα) τον Ντομινίκ Τιμ.

Από τις 4 νίκες που έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Roland Garros μόνο μια κρίθηκε στα 3 σετ αυτή κόντρα στον Γερμανό Μαξιμίλιαν Μάρτεμερ στην πρεμιέρα του το 2019.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα