Σόντερλινγκ: «Έψαχνα στο google τρόπους ν' αυτοκτονήσω»

Gazzetta team
Σόντερλινγκ: «Έψαχνα στο google τρόπους ν' αυτοκτονήσω»
Ο πρώτος τενίστας που νίκησε τον Ναδάλ στο Roland Garros μιλάει για τα ψυχολογικά προβλήματα, τις κρίσεις πανικού και τις σκέψεις για αυτοκτονία.

Σοκάρει με τις αποκαλύψεις για την ψυχολογική του κατάσταση αλλά και για τις σκέψεις του για αυτοκτονία ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ.

Ο Σουηδός ο οποίος το 2009 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ στο Roland Garros (τα κατάφερε μετά από χρόνια και ο Τζόκοβιτς) μίλησε για όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και τον εφιάλτη της αυτοκτονίας.

«Έψαχνα στο google τρόπους για να αυτοκτονήσω», είπε ο Σουηδός τενίστας που έφτασε έως το Νο4 του κόσμου αλλά δεν απόλαυσε την καριέρα του. Βέβαια ξεκαθάρισε πως δεν ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του απλά ήταν σε ψυχολογικό αδιέξοδο.

Η ψυχολογική του κατάσταση δεν ήταν καλή και λέει για εκείνα τα χρόνια: «Καθόμουν στο διαμέρισμα και χάζευα ανέκφραστος, ο μικρότερος θόρυβος μού προκαλούσε πανικό. Έπεφτε ένα χαρτί στο χαλί και τρόμαζα τόσο πολύ που έπεφτα στο πάτωμα.

Χτυπούσε το τηλέφωνο και έτρεμα από τον φόβο», ενώ προς το τέλος της καριέρας του περιγράφει ως ένιωθε πανικό: «Ήμουν σε πανικό, άρχισα να κλαίω. Γύρισα πίσω στο ξενοδοχείο, έπεσα στο κρεβάτι, πανικοβαλλόμουν όποτε έπρεπε να γυρίσω στο γήπεδο. Για πρώτη φορά δεν μπορούσα να το κάνω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα