Roland Garros: Η ημέρα που ο Φέντερερ ισοφάρισε τον Σάμπρας στο Παρίσι (vids)

Roland Garros: Η ημέρα που ο Φέντερερ ισοφάρισε τον Σάμπρας στο Παρίσι (vids)
Ο Ρότζερ Φέντερερ κατακτά σαν σήμερα (7.6) το μοναδικό του Roland Garros και ισοφαρίζει σε Grand Slam τα 14 του Πιτ Σάμπρας.

Πέρασαν 11 χρόνια από την ημέρα που ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε το μοναδικό Roland Garros της καριέρας του.

Στις 7 Ιουνίου 2009, ο Ελβετός, έγινε ο 6ος τενίστας στην ιστορία που κερδίζει όλα τα Grand Slam και παράλληλα ισοφαρίζει το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας, που είχε φτάσει πρώτος στα 14 Grand Slam.

Ο Ρότζερ Φέντερερ τα κατάφερε στην 11η συμμετοχή του στο Roland Garros και ενώ είχε ηττηθεί στους τελικούς 2006, του 2007 και του 2008 από τον Ράφα Ναδάλ.

Το 2009 ο Ισπανός τενίστας είχε πέσει θέμα έκπληξης αφού ηττήθηκε από τον Ρόμπιν Σόντερλιγκ. Έτσι δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει το 5ο συνεχόμενο του τρόπαιο στο Παρίσι.

Εκείνη την εποχή ο Φέντερερ ήταν στο Νο2 και ο Ναδάλ στο Νο1. Ο "Βασιλιάς" δεν έφτασε εύκολα στον τελικό.

Στον γύρο των "16" θα παίξει με τον Γερμανό Τόμι Χάας που είναι στο Νο63. Ο αντίπαλος του θα κάνει τεράστιο παιχνίδι αλλά δεν θα πάρει τη νίκη. Ο Γερμανός θα προηγηθεί με 7-6 (4), 7-5 και θέλει ακόμη ένα σετ για να αποκλείσει τον Φέντερερ.

Ο Ελβετός όμως ανεβάζει στροφές και με 6-4, 6-0, 6-2 θα φτάσει στη νίκη με 3-2 σετ. Αποκλείει με 3-0 σετ τον Γκαέλ Μονφίς στον προημιτελικό και τα βρίσκει και πάλι δύσκολα απέναντι στο Νο5 του κόσμου, τον Ντελ Πότρο, στους "4".

Ο Αργεντινός θα πάρει το 1ο σετ με 6-3 αλλά ο Φέντερερ θα φτάσει στο 7-6 (2). Νέο προβάδισμα για τον Ντελ Πότρο με 2-1 (6-2) αλλά ο "Βασιλιάς" θα πάρει τη νίκη αφού θα επικρατήσει με 6-1, 6-4 στα 2 τελευταία σετ.

Στον τελικό της 7ης Ιουνίου 2009 θα συναντήσει τον άνθρωπο που είχε αποκλείσει τον Ράφα Ναδάλ. Τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ. Θα τον κερδίσει με 6-1, 7-6 (1), 6-4!

Θα εκμεταλλευτεί το ... στραβοπάτημα του Ναδάλ και δεν θα μείνει στην ιστορία όπως το είδωλο του ο Πιτ Σάμπρας ο οποίος κατέκτησε 14 Grand Slam αλλά ποτέ το Roland Garros.

Ο Φέντερερ σε 40 εμφανίσεις του σε Grand Slam θα ισοφαρίσει τον Σάμπρας που τα είχε καταφέρει το 2002 σε 52 συμμετοχές. Βέβαια ο Φέντερερ μετά από 28 ημέρες θα είναι μόνος πρώτος σε τίτλους Grand Slam αφού θα πάρει και το Wimbledon.

Την ημέρα εκείνη μπήκε στο κλειστό κλαμπ των παικτών που έχουν κερδίσει και τα 4 Grand Slam ως το 6ο μέλος. Αργότερα τον ακολούθησε ο Ναδάλ αλλά και ο Τζόκοβιτς.

Ο Ελβετός μιλώντας μετά από τον τελικό είχε πει: «Το όνειρό μου ως παιδί ήταν να κερδίσω μια ημέρα το Wimbledon. Το κέρδισα πέντε φορές. Η αναμονή και η ηλικία σίγουρα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο σημαντική και πόσο ωραία είναι αυτή η νίκη. Είμαι πολύ περήφανος που τα κατάφερα».

  • Tags:
 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα