Roland Garros: Η πρώτη κούπα του 19χρόνου Ναδάλ στο Παρίσι (vids)

Roland Garros: Η πρώτη κούπα του 19χρόνου Ναδάλ στο Παρίσι (vids)
Σαν σήμερα (5/6) το 2005 ο Ράφα Ναδάλ κατακτούσε το 1ο από τα 12 Roland Garros της καριέρας του.

Να είσαι 19 ετών, να έχεις γενέθλια πριν από 2 ημέρες (3/6), να κερδίζεις τον Φέντερερ στον ημιτελικό και να είσαι πρωταθλητής στο Παρίσι.

Ήταν 5 Ιουνίου 2005. Ο Ράφα Ναδάλ στην πρώτη του συμμετοχή στο Roland Garros όχι μόνο έφτασε στον τελικό αλλά κατέκτησε το τρόπαιο!

Πέρασαν 15 χρόνια από την ημέρα που επικράτησε με ανατροπή με 6-7 (6), 6-3, 6-1, 7-5 του Μαριάνο Πουέρτα (Αργεντινή) και ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τότε ήταν 19 ετών και 2 ημερών και ήταν στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης με τον αντίπαλο του στον τελικό να είναι στο Νο37.Για να φτάσει όμως στον τελικό και να κατακτήσει το 1ο από τα 12 Roland Garros έδειξε τα δόντια του στον ημιτελικό.

Εκεί είχε απέναντι του τον Ρότζερ Φέντερερ. Ήταν 5 χρόνια μικρότερος του και ο Ελβετός ήταν στο Νο1 έχοντας κατακτήσει ήδη 4 τίτλους Grand Slam όχι όμως το Roland Garros.

Ο Ναδάλ τον είχε κερδίσει τον Μάρτιο του 2004 στο Miami Open στο πρώτο τους παιχνίδι αλλά τώρα στο τρίτο τους θα τον είχε αντίπαλο για πρώτη φορά σε Grand Slam και μάλιστα σε ημιτελικό.

Ανήμερα των 19ων γενεθλίων του τον κερδίζει με 6-3, 4-6, 6-4, 6-3 και θα προκριθεί στον τελικό. Στον πρώτο του σε Grand Slam όπου θα κατακτούσε και την πρώτη του μεγάλη κούπα!

Είναι η χρονιά που ο Ισπανός κατέκτησε 11 τίτλους και δεν άφησε κανέναν στο χώμα που να του ξεφύγει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα