Φρεντ Πέρι: Ο γόης του τένις που πέτυχε το πρώτο καρέ σε Grand Slam (pic)

Φρεντ Πέρι: Ο γόης του τένις που πέτυχε το πρώτο καρέ σε Grand Slam (pic)
Σαν σήμερα ο Φρεντ Πέρι έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που κατακτά και τα 4 Grand Slam.

Στις 2 Ιουνίου 1935 ο Φρεντ Πέρι έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που κατακτά και τα 4 Grand Slam.

Ο Βρετανός τενίστας δεν είχε έως τότε επιτυχία στο όπεν της Γαλλίας, το Roland Garros, αλλά τα κατάφερε το 1935 και έτσι έγραψε ιστορία.

Έγινε ο πρώτος στην ιστορία και εν συνεχεία τα κατάφεραν άλλοι 7 με τους 3 (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς) να είναι ακόμη εν ενεργεία.

Ο Πέρι που ήταν γιος καλλιεργητή βαμβακιού και ο οποίος πριν ασχοληθεί με το τένις ήταν πρωταθλητής στο πινγκ πονγκ είχε κερδίσει το US Open το 1933 και το 1934, το Wimbledon και το Australian Open το 1934 και το καρέ συμπληρώθηκε στο Παρίσι.

Θα συνεχίσει την συγκομιδή τίτλων και θα φτάσει τα 8 Grand Slam σε 10 τελικούς. Το 1935 όταν κέρδισε στο Παρίσι είναι 26 ετών και στο τελευταίο του Grand Slam, το US Open 1936 ήταν 27.

Ο σπουδαίος αυτός τενίστας από το 1933 έως το 1936 θα ηγηθεί της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας που κατέκτησε 4 σερί Davis Cup. Ο Πέρι μετά από το τέλος της καριέρας του έμεινε στην ιστορία φυσικά για τα ρούχα με την υπογραφή "Fred Perry".

Στην διάρκεια της καριέρας του αλλά και μετά το τέλος της θα πρωταγωνιστήσει σε ρομάντζα με όμορφες γυναίκες, που είναι συνήθως μοντέλα και ηθοποιοί.

Η σπουδαία ηθοποιός Μάρλεν Ντίτριχ υπήρξε σύντροφος του ενώ παντρεύτηκε 4 φορές στη ζωή του. Απεβίωσε στην Αυστραλία στις 2/2/1995 σε ηλικία 85 ετών.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα