Ράφα Ναδάλ: Τα χρόνια της βασιλείας του στο Roland Garros (vid)

Ράφα Ναδάλ: Τα χρόνια της βασιλείας του στο Roland Garros (vid)
Μια μεγάλη ιστορία χωράει σ' ένα μικρό video. Ο Ναδάλ στο Roland Garros.

Η ιστορία τον έχει καταγράψει ως ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες τένις όλων των εποχών, αν και ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει την καριέρα.

Ο Ράφα Ναδάλ, το παιδί από την Μαγιόρκα που κατέκτησε τον κόσμο, έχει μετά το νησί του ως αγαπημένο προορισμό το Παρίσι. Του αρέσει η "Πόλη του Φωτός" κατά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο.

Απολαμβάνει την γαλλική πρωτεύουσα αν και φέτος δεν θα έχει την τύχη λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (covid-19) να την δει σ' αυτούς τους μήνες πως ... ανθίζει.

Μα τι κάνει ο Ναδάλ αυτούς τους μήνες κάθε χρόνο στο Παρίσι; Κατακτά το ένα μετά από το άλλο τα τρόπαια στο Roland Garros. Από το 2005 έως το 2019 έχει κερδίσει 12!

Ως ένας άλλος "σωματοφύλακας" τιμά το τουρνουά που πήρε το όνομα του από έναν αεροπόρο. Εκείνος δεν πετά αλλά "ζωγραφίζει" στο χώμα. Είναι το ίδιο καλός με τον συμπατριώτη του Πάμπλο Πικάσο, ο οποίος έζησε πολλά χρόνια στο Παρίσι και εκεί έφτιαξε τα μεγάλα του έργα....

Ο Ράφα Ναδάλ όταν αποσυρθεί ίσως οι σοβινιστές Γάλλοι ν' αποφασίσουν να δώσουν το όνομα του στο Grand Slam. Τι καλύτερος ήταν ο Ζιλ Ριμέ που έδωσε το όνομα του στο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου;

Η ιστορία του μπάσκετ έχει να επιδείξει το "Κύπελλο Κόρατς" στη μνήμη του Ραντιβόι Κόρατς. Καλό είναι να τιμούμε αυτούς που πρόσφεραν και ο Ράφα Ναδάλ έχει κάνει τεράστια διαφήμιση στο Παρίσι και στο Roland Garros.

Οι Γάλλοι στις ημέρες της καραντίνας λόγω του κορονοϊού (covid-19) τον θυμούνται σχεδόν καθημερινά. Τελευταία έφτιαξαν και ένα ωραίο video διάρκειας 1.57' με την ιστορία του Ράφα στο Παρίσι.

Αξίζει να δεις και να μάθεις για τους 12 τίτλους, για τις 2 ήττες...

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα