Roland Garros : Ο «παππούς» του Ναδάλ μεγαλούργησε στην Αθήνα!

Roland Garros : Ο «παππούς» του Ναδάλ μεγαλούργησε στην Αθήνα!
Το όνομα του είναι Μαξ Ντεκουζί και είναι ο δεύτερος σε τίτλους μετά από τον Ράφα Ναδάλ στο γαλλικό όπεν.

Δέκα χρόνια μετά από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (1896), θα διεξαχθούν νέοι Αγώνες στην πρωτεύουσα της Ελλάδος.

Οι Αγώνες του 1906 δεν ήταν Ολυμπιακοί αλλά σαν... Ολυμπιακοί και ονομάστηκαν Μεσοολυμπιακοί. Η Μεσοολυμπιάδα διεξήχθει στην Αθήνα τον Απρίλιο και τον Μάιο του 1906 και η Γαλλία κέρδισε 40 μετάλλια και ήταν στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα.

Ένας από τους Γάλλους που ανέβηκαν στο βάθρο ήταν ο Μαξ Ντεκουζί.

Ένας Γάλλος στην Αθήνα

Ήταν ένας σπουδαίος Γάλλος τενίστας και έφτασε στην Αθήνα για να διεκδικήσει άλλη μια Ολυμπιακή διάκριση. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1900 είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο και ταξίδεψε στην Αθήνα μαζί με την σύζυγο του Μαρί η οποία έπαιζε επίσης τένις.

Ο Μαξ που γεννήθηκε το 1882 έγραψε ιστορία στο τένις της εποχής του αφού κέρδισε 6 Ολυμπιακά μετάλλια!

Στην Αθήνα και στη Μεσοολυμπιάδα οι αγώνες τένις διεξήχθησαν στον Όμιλο Αθηνών με τον Μαξ να παίρνει χρυσό μετάλλιο στο μονό, στο διπλό αλλά και στο μικτό! Στο μικτό έπαιξε μαζί με την σύζυγο του και κέρδισε τον Γιώργο Σημηριώτη και τη Μαρία Μαρίνου που ήταν ξαδέλφια.

Το τουρνουά τένις είχε διεξαχθεί από τις 23 έως τις 28 Απριλίου αλλά ο Μαξ είχε παραμείνει στην Αθήνα για περισσότερες από 20 ημέρες.

Ο "παππούς" του Ναδάλ

Η άλλη πλευρά της ζωής του Μαξ είναι συνδεδεμένη με τον Roland Garros το οποίο βέβαια εκείνη την εποχή δεν είχε πάρει το όνομα του διάσημου Γάλλου αεροπόρου.

To τουρνουά ήταν τότε γνωστό ως "French Championships" και ο Γάλλος τενίστας το είχε κατακτήσει 8 φορές (1903, 1904, 1907, 1908, 1909, 1912, 1913, 1914).

Η επίδοση του ήταν η κορυφαία στο τουρνουά πριν εμφανιστεί ο Ράφα Ναδάλ που κατέκτησε 11! Ο Ισπανός κέρδισε τους τίτλους του στο Tour και σε επαγγελματικό επίπεδο ενώ ο Γάλλος σε ερασιτεχνικό.

Η ιστορία τον έχει τιμήσει δίνοντας του μια σπουδαία θέση στο Roland Garros και δεν είναι απλά ο "παππούς" του Ναδάλ.

Ο Μαξ έφυγε από τη ζωή το 1978 στα 95 του χρόνια έχοντας κερδίσει τον σεβασμό όλων και έχοντας κατακτήσει το 1911 και το Wimbledon στο διπλό! Έπαιζε τένις έως το 1926 και κέρδισε 41 τίτλους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα