Australian Open: Από τις 15/1 οι παίκτες στη Μελβούρνη λόγω αυστηρής καραντίνας (pic)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Australian Open: Από τις 15/1 οι παίκτες στη Μελβούρνη λόγω αυστηρής καραντίνας (pic)
Η ATP ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εφτά πρώτων εβδομάδων της νέας αγωνιστικής σεζόν, επιβεβαιώνοντας τη διεξαγωγή του Australian Open το διάστημα 8-21 Φεβρουαρίου. Σε καραντίνα δύο εβδομάδων στη Μελβούρνη οι παίκτες.

Το πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 8-21 Φεβρουαρίου, δηλαδή τρεις εβδομάδες αργότερα, απ’ ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Από τις 10-13 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί το Happy Slam στην Ντόχα απ' όπου οι παίκτες που θα προκριθούν θα πρέπει στις 15 του ίδιου μήνα να ταξιδέψουν στη Μελβούρνη για να μείνουν 2 εβδομάδες σε καραντίνα.

Η Βικτώρια, είναι η πολιτεία που έχει «χτυπηθεί» όσο καμία άλλη στην Αυστραλία από τη φονική πανδημία. Τις τελευταίες εβδομάδες όμως, δεν υπάρχουν ενεργά κρούσματα στην πολιτεία με την κυβέρνηση να ακολουθεί πιστά τα αυστηρά μέτρα που έθεσε εξ αρχής. Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός της πολιτείας Ντάνιελ Άντριους είχε δεχτεί αυστηρή κριτική για το lockdown των τεσσάρων μηνών που είχε επιβάλει, ύστερα από τις συμβουλές του επικεφαλής του τμήματος για τη δημόσια υγείας, Μπρετ Σάτον.

Πλέον, όσοι ταξιδιώτες εισέρχονται στην πολιτεία μέσω διεθνών πτήσεων υποχρεούνται σε 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «ξενοδοχεία καραντίνας». Και απ' αυτό δεν μπορούν να εξαιρεθούν ούτε οι παίκτες του Australian Open. Αξίζει, δε, να τονίσουμε ότι βάσει των κανονισμών ουδείς παίκτης θα επιτρέπεται να βγει από το δωμάτιό του για άσκηση ή... χαλάρωση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα