Τιμ - Τζόκοβιτς: Απέκλεισε τρεις top-10 ο Αυστριακός! (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Τιμ - Τζόκοβιτς: Απέκλεισε τρεις top-10 ο Αυστριακός! (vids)
Η πορεία του Ντομινίκ Τιμ ως τον πρώτο τελικό του στο Australian Open.

Από την πρώτη ημέρα, την ημέρα της κλήρωσης του Australian Open, το έργο του Ντομινίκ Τιμ ήταν δύσκολο.

Κληρώθηκε στην ίδια πλευρά του ταμπλό με τον Ράφα Ναδάλ και ήξερε πως εάν θέλει να συνεχίσει θα πρέπει να τον αποκλείσει.

Ήξερε ότι για να πάρει το τρόπαιο θα πρέπει να κερδίσει και τον Νόβακ Τζόκοβιτς που θα τον συναντούσε και θα το κάνει τελικά στον τελικό της Κυριακής (10:30).

Ο Αυστριακός τα κατάφερε... Ο φιναλίστ του ATP Finals 2019 και Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης είναι ήδη στο Νο4 και εάν κερδίσει τον "Νόλε" θα ... ρίξει τον Φέντερερ από το Νο3!

Η πορεία του δύσκολη. Αφού ξεπέρασε στον 1ο γύρο το εμπόδιο του Μαναρίνο, στον 2ο του Μπολτ, στον 3ο του Φριτζ ξεκίνησαν τα παιχνίδια με τους top-10!

Στον 4ο γύρο επικρατεί με 3-0 σετ του Νο10 Γκαέλ Μονφίς. Πέφτει στην... αγκαλιά του Ναδάλ στον προημιτελικό. Του παίκτη που είναι και σήμερα στο Νο1 του κόσμου!

Τον κερδίζει με 3-1 σετ και είναι στον ημιτελικό. Εκεί θα παίξει με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και θα τον κερδίσει και αυτόν με 3-1. Ο Ζβέρεφ ήταν και μένει στο Νο7!

Τρεις νίκες top-10 στη σειρά και τώρα το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο επτά φορές νικητής Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια παιχνίδι του στο ΑΟ ήταν αυτό κόντρα στον Ναδάλ που κράτησε 4.10' αφού 3 σετ κρίθηκαν στο τάι μπρέικ (7-6 (3), 7-6 (4), 4-6, 7-6 (6)).

Έπαιξε και παιχνίδι στα πέντε σετ. Αυτό με τον Αυστραλό Μπολτ και επικράτησε με 3-2!

Οι καλύτερες στιγμές από τους 3 αγώνες του κόντρα στους top-10:

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα