Τένις: Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου ζητά στη ΔΟΕ να αντιδράσει για τις δηλώσεις του Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χαμογελά στη συνέντευξη Τύπου
Οι δηλώσεις του Σέρβου σταρ, Νόβακ Τζόκοβιτς, «ενίσχυσαν την ένταση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου» λέει η Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου και ζητά να του επιβληθούν κυρώσεις.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσόβου έστειλε επιστολή στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Σέρβος σταρ του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, όταν ο δεύτερος δήλωσε πως το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας και κάλεσε τους πολίτες να σταματήσουν τη βία ενώ έπειτα έκανε κι άλλες δηλώσεις σχετικές με το ζήτημα, που πυροδότησαν αντιδράσεις.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσσυφοπεδίου (ΚΟΚ) εξήγησε πως αυτή η δήλωσε ενίσχυσε την ένταση και τη βία μεταξύ των δύο χωρών, της Σερβίας και του Κοσόβου:

«Χθες, εμείς και ο κόσμος, γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη περιστατικού, αυτή τη φορά που συνέθεσε ένας Σέρβος τενίστας, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος για άλλη μια φορά και για τρίτη φορά παραβίασε τις αρχές του αθλητισμού, παραβίασε τις θεμελιώδεις αρχές του Ολυμπιακού Χάρτη στο σημείο της πολιτικής ουδετερότητας και ενέπλεξε ακόμη μια πολιτική δήλωση στον αθλητισμό», έγραψε ο πρόεδρος της ΚΟΚ, Ισμέτ Κρασνίκι, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ σύμφωνα με όσα αναφέρει το Insidethegames.

«Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προώθησε για άλλη μια φορά την προπαγάνδα των Σέρβων εθνικιστών και χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του αθλητισμού για να το κάνει. Οι περαιτέρω δηλώσεις μετά τον αγώνα, που έγιναν από ένα τέτοιο δημόσιο πρόσωπο χωρίς κανένα αίσθημα μεταμέλειας, έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση του επιπέδου της έντασης και της βίας μεταξύ των δύο χωρών, της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου», αναφέρει η επιστολή.

Στη συνέχεια ο Κρασνίκι ζητά από τον Μπαχ να αντιδράσει: «Ως πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κοσσυφοπεδίου, έχω την υποχρέωση να εκφράσω τις ανησυχίες μου και σας ζητώ ευγενικά να αντιδράσετε εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς αυτά τα μηνύματα και οι ενέργειες είναι επικίνδυνα για το μέλλον του αθλητισμού, αν μείνουν ατιμώρητα. [...] Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο, μια τέτοια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, καθώς δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο ότι ο αθλητισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για πολιτικά μηνύματα, ατζέντες και προπαγάνδα».

 

Τελευταία Νέα