Τένις: Η αναβίωση του Κυπέλλου Ελλάδας αγκαλιάστηκε από το κοινό

Newsroom
Τένις
Μετά από τρεις δεκαετίες πραγματοποιήθηκε το Κύπελλο Ελλάδας Αντισφαίρισης 2023 με πρωτοβουλία της Ε.Φ.Ο.Α. και η επιλογή αποδείχθηκε εξαιρετική καθώς συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις ιστορικού Ομίλου Αντισφαίρισης, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α), 30 χρόνια μετά την διεξαγωγή του τελευταίου Κυπέλλου Ελλάδος.

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε τους αθλητές και τις αθλήτριες από ολόκληρη την Ελλάδα, παρακολουθώντας παιχνίδια πολύ υψηλού επιπέδου και στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για την σταθερά ανοδική τροχιά του αθλήματος στη χώρα μας. «Αποδείχθηκε ότι η απόφασή μας ως διοίκηση της Ομοσπονδίας, να δώσουμε ξανά σάρκα και οστά στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος τριάντα χρόνια μετά την τέλεση της τελευταίας διοργάνωσης, ήταν πάρα πολύ σωστή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α., Δημήτρης Σταματιάδης υποστηρίζοντας επίσης ότι… «Είδαμε εξαιρετικής ποιότητας τένις από τους αθλητές, είδαμε πάρα πολύ κόσμο να «αγκαλιάζει» τους αγώνες, οργανωτικά ήταν τα πάντα άρτια και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει απόλυτα. Με την συμπαράσταση τόσο της COSMOTET.V.την οποία και ευχαριστώ ιδιαίτερα, όσο και των χορηγών – υποστηρικτών της Ομοσπονδίας. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι το τένις στην Ελλάδα βρίσκεται σε μόνιμη τροχιά ανόδου, στον δρόμο που χάραξαν τα τελευταία χρόνια με τις επιτυχίες τους οι Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς».

Στα μονά ανδρών τον τίτλο κατέκτησε ο Γιάννης Παπουνίδης του Ο.Α.Θεσσαλονίκης, επικρατώντας στον τελικό του Χρήστου Αντωνόπουλου με 2-0 σετ (6-4, 6-1).

Στα μονά γυναικών Κυπελλούχος αναδείχθηκε η Ελένη Μσεντλίτζε του Α.Ο.Α. Σταυρούπολης Ίφιτος, επικρατώντας της Άρτεμις Ασλανισβίλι επίσης με 2-0 σετ(6-3, 6-1).

Στα διπλά ανδρών ο τελικός ήταν εξαιρετικά αμφίρροπος, με τους Φάνη Κοντόπουλο και Χρήστο Αντωνόπουλο του Ο.Α. Κερατσινίου να κερδίζουν στις λεπτομέρειες το δίδυμο των Γιάννη Παπουνίδη και Γιάννη Κουντουράκη με 7-5, 6-4.

Στα διπλά γυναικών την πρώτη θέση πήρε το δίδυμο Μαρία – Ελένη Πούλκα και Στέλλα Ρουσοπούλου, που επικράτησαν στον τελικό των Άρτεμις Ασλανισβίλι και Θεοδώρας Κούσιου με 6-4, 6-3.

 

Τελευταία Νέα