Σάκκαρη - Ρους 2-1: Με νέα ανατροπή στα προημιτελικά του Όπεν της Πάρμα

Newsroom
Σάκκαρη - Ρους 2-1: Με νέα ανατροπή στα προημιτελικά του Όπεν της Πάρμα
Η Μαρία Σάκκαρη για δεύτερο αγώνα χρειάστηκε ανατροπή στο σκορ και επικρατώντας της Αράνθα Ρους με 2-1 σετ πέρασα στα προημιτελικά του Όπεν της Πάρμα.

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε ξανά το πρώτο σετ, όμως έδειξε χαρακτήρα και νικώντας την Ολλανδή, Αράνθα Ρους με 3-6, 6-2, 6-3 προκρίθηκε στα προημιτελικά του 250αριού τουρνουά της Πάρμα.

Εκεί θα παίξει με τη Μαρίνα Ζανέφσκα από το Βέλγιο (Νο.97), που με τη σειρά της ξεπέρασε το εμπόδιο της Ουγγαρέζας, Ντάλμα Γκάλφι με 6-1, 6-3.

Η 27χρονη Ελληνίδα, όπως και στο παιχνίδι με την Ουκρανή, Κατερίνα Μπάιντλ, βρέθηκε πίσω στα σετ απέναντι στη Ρους, αλλά και πάλι ανέβασε την απόδοσή της, μείωσε τα λάθη της και πήρε τη νίκη με 2-1 σετ, έπειτα από αγώνα διάρκειας δύο ωρών και 36 λεπτών.

21 λάθη στο 1ο σετ

Η Μαρία Σάκκαρη είχε πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή της στο 1ο σετ και σε συνδυασμό τα 21 συνολικά λάθη έδωσε το δικαίωμα στην Αράνθα Ρους να κυριαρχήσει.

Η 30χρονη Ολλανδή με break στο 2ο γκέιμ και κρατώντας το σερβίς της, προηγήθηκε 3-0, τη στιγμή που η Σάκκαρη έχανε τις δικές της ευκαιρίες για break στο 1ο και στο 3ο γκέιμ.

Η Σάκκκαρη μείωσε σε 3-1, με love game μείωσε εκ νέου σε 4-2, στο 7ο γκέιμ προηγήθηκε με 15-40, όμως η Ρους, με μόλις 8 λάθη στο α' σετ, κράτησε το σερβίς της για το 5-2 και κατέκτησε το σετ με 6-3 σε 49 λεπτά.

Η αντεπίθεση και η ανατροπή από τη Σάκκαρη

Η Σάκκαρη «σβήνοντας» break point, έκανε το 1-0 στο β' σετ και προοδευτικά άρχισε να βελτιώνει την απόδοσή της.
Το πολυπόθητο 1ο break στον αγώνα ήρθε στην 6η ευκαιρία στο 4ο game, με τη Σάκκαρη να κάνει το 3-1, με άσο να τελειώνει το επόμενο game, 4-1 και μετά να κυριαρχεί.

Δεν έδωσε πολλά δικαιώματα στη Ρους, τελειώνοντας το σετ με 6-2, με τις δύο παίκτριες να έχουν από 15 λάθη, αλλά τη Σάκκαρη έξι περισσότερους winners.

Παρόμοια η εικόνα και στο 3ο σετ, με τη Σάκκαρη να προηγείται 2-1, να κάνει με break το 3-1, να φθάνει στο 5-2 και τη μάχη να κορυφώνεται στο 9ο game.

Η Σάκκαρη με διπλό λάθος έδωσε την ευκαιρία για break στη Ρους, η Ολλανδή δεν το εκμεταλλεύτηκε, η Σάκκαρη μετά έχασε το 1ο match point, όμως δεν έκανε το ίδιο στη 2η περίπτωση, βγάζοντας winner, τον 32ο στον αγώνα, «σφράγισε» το σετ 6-3 και μαζί την πρόκριση.

 

Τελευταία Νέα