Φέντερερ: Ο θρύλος των court αποχαιρέτησε τα γήπεδα μέσα σε αποθέωση (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Φέντερερ: Ο θρύλος των court αποχαιρέτησε τα γήπεδα μέσα σε αποθέωση (vids)
Σε κλίμα συγκίνησης και αποθέωσης, ο Ρότζερ Φέντερερ έκλεισε την καριέρα του παίζοντας δίπλα στον Ναδάλ, σε μία ιστορική βραδιά στο Λονδίνο.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είπε αντίο στα court...

Ο άνθρωπος που λατρεύτηκε τόσο όσο κανείς άλλος τενίστας, αποχαιρέτησε την ενεργό δράση με συμπαίκτη τον φίλο του, αλλά και μεγαλύτερο αντίπαλό του στα γήπεδα, τον Ράφα Ναδάλ. Οπως ακριβώς έπρεπε, από την στιγμή που αποφάσισε να παίξει μόνο στο διπλό...

Απέναντί τους οι Αμερικανοί Σοκ και Τιάφο, που είχαν το καλύτερο... εισιτήριο για την τελευταία παράσταση, σε ένα κατάμεστο Ο2.

Ενα ματς στο οποίο τα... χρόνια ήταν «βαριά» (77 χρονών και οι δύο μαζι...) για την ομάδα της Ευρώπης, που ωστόσο πρόσφερε ορισμένες πολύ όμορφες στιγμές. Οπως και αυτή η σπάνια με τον Φέντερερ να... τρυπάει το φιλέ με ένα χτύπημα που μπορεί να μην πήρε τον πόντο, αλλά έβγαλε ένα χτύπημα που βλέπει κανείς μία στο εκατομμύριο.

Κατάφεραν να κερδίσουν με την...φανέλα το πρώτο σετ (6-4) χάρη σε ένα μπρέικ ενός game που έχαναν 40-15.

Ο Φέντερερ φρόντισε να... αναγκάσει σε λάθος τον Σοκ και έκανε το πρώτο βήμα για την μικτή Ευρώπης μέσα σε... πανζουρλισμό. Λίγη σημασία είχε η έκβαση του αγώνα πάντως.

Ολα περιστρέφονταν γύρω από τον Φέντερερ. Το «Let's go Roger, let's go» δεν σταμάτησε να ακούγεται, ακόμη πιο δυνατά όταν έχανε έναν πόντο. Η αλήθεια είναι ότι... δεν έτρεξε και πολύ. Την περισσότερη δουλειά την έκανε ο Ναδάλ που προσπαθούσε...σκυλιασμένα να κλείσει ο φίλος του την καριέρα του με μία νίκη.

Και η αλήθεια είναι πως έφτασε κοντά καθώς έχασαν στο τάι μπρέικ το δεύτερο σετ (7-6), ενώ στο τρίτο που ήταν super tie break βρέθηκαν με match point (9-8), αλλά δέχτηκαν τρεις σερί πόντους και έτσι έκλεισε με ήττα την καριέρα του ο θρύλος των court.

Αποθέωση και δάκρυα για τον Φέντερερ

Ο αγώνας μικρή σημασία είχε σε ότι ακολούθησε. Ο Φέντερερ αφού χαιρέτησε έναν προς ένα τους παίκτες των δύο ομάδων, δέχτηκε ένα standing ovation που τον έκανε να λυγίσει.

Το ίδιο και ο Ναδάλ με τον Τσιτσιπά που δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους.

Αφού έπαιξε ένα βίντεο με στιγμές από την καριέρα του, αλλά και λόγια αντιπάλων του, ήρθε η ώρα να μιλήσει, κάτι που έκανε με πολλά δάκρυα συγκίνησης.

«Πρέπει να αντέξω... Ηταν μία υπέροχη μέρα. Είπα στα παιδιά ότι είμαι ευτυχισμένος κι όχι λυπημένος που φεύγω. Εκανα τα πάντα τελευταία φορά. Δεν είχα στρες. Αλλά χαίρομαι που έπαιξα το ματς. Το να παίζω με τον Ράφα και να έχω τόσους θρύλους εδώ στο αντίο μου...Εκπληκτικό να έχω εδώ μαζί μου και τον Νόβακ με τον Αντι. Δεν ήθελα να είμαι μόνος στο τελευταίο ματς. Πάντα αισθανόμουν παίκτης ομάδας. Οχι μοναχικός.Είναι γιορτή για μένα και σας ευχαριστώ. Ημουν χαρούμενος που απλά έπαιζα τένις. Δεν περίμενα ότι θα κάνω τέτοια καριέρα. Ομως θα το έκανα ξανά από την αρχή» είπε αρχικά και ξέσπασε σε κλάματα.

Το ίδιο έκαναν και οι γονείς του με την συζυγό του, Μίρκα, που μόλις την ανέφερε ξέσπασε για τα καλά.

«Αν δεν με παρακινούσε όλα αυτά τα χρόνια δεν θα συνέχιζα να παίζω. Σ' ευχαριστώ» είπε και εκεί λύγισε όπως και ο Ναδάλ, που με δακρυσμένα μάτια προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει ότι το... άλλο του μισό στα γήπεδα, αποχωρεί οριστικά.

Συγκινημένοι ήταν και ο Τσιτσιπάς με τον Ρουντ, που έχουν πει ότι είναι το ίνδαλμά τους.

Οσο η Ελι Γκούντλινγκ τραγουδούσε ένα κομμάτι για χάρη του, οι γονείς του μαζί με την Μίρκα και τα τέσσερα παιδιά του κατέβηκαν στο γήπεδο και τους πήρε αγκαλιά λέγοντάς τους πόσο τους αγαπάει και ότι κλαίει από χαρά.

Στον αγωνιστικό χώρο κατέβηκε και ο Ροντ Λέιβερ που ήθελε να τον συγχαρεί για την καριέρα του. Από τις κερκίδες δεν έφευγε κανείς και δέχτηκε ένα ακόμη standing ovation κάνοντας έναν μικρό γύρο θριάμβου. Φέντερερ out...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα