Φιλιππούσης: «Υπήρχαν εποχές που δεν είχα χρήματα ν' αγοράσω μεσημεριανό» (vids)

Newsroom
Φιλιππούσης: «Υπήρχαν εποχές που δεν είχα χρήματα ν' αγοράσω μεσημεριανό» (vids)
Ο Μαρκ Φιλιππούσης που συμμετέχει στο παιχνίδι επιβίωσης "SAS Australia" μίλησε για τα δύσκολα χρόνια της ζωής του όπου δεν είχε να φάει.

Ο Μαρκ Φιλιππούσης είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές του τένις στην Αυστραλία.

Από πατέρα Έλληνα, τον Νίκο, και μητέρα Ιταλίδα την Ροζάνα, ο Μαρκ από μικρός ξεκίνησε να παίζει τένις και έφτασε στο Νο8 κόσμου το 1999.

Οι τελικοί και τα 7 εκατ. δολάρια

Έπαιξε σε δυο τελικούς Grand Slam. Το 1998 θα χάσει από τον Πάτρικ Ράφτερ στο US Open και το 2003 από τον Ρότζερ Φέντερερ στο Wimbledon.

5

Ο Ελβετός κατέκτησε το 1ο Grand Slam της καριέρας του και ο Αυστραλός πλησίαζε προς την δύση της.

Στην καριέρα του κατέκτησε 11 τίτλους μεταξύ των οποίων το Indian Wells του 1999 και μόνο από prize money εισέπραξε το ποσό των 7εκατ. δολαρίων.

Σήμερα είναι 44 ετών, δεν έχει τα λεφτά που κέρδισε από το τένις και συμμετέχει στο "SAS Australia" που είναι ριάλιτι επιβίωσης που προβάλει το Chanel 7.

Στο επεισόδιο της Τρίτης προχώρησε σε αποκαλύψεις για την ζωή του, για την σχέση του με το χρήμα και παραδέχτηκε ότι έφτασε σε σημείο να μην έχει να φάει!

«Το φαγητό των φτωχών»

Πέρασε περιόδους τραυματισμών, έμεινε εκτός δράσης για μεγάλα διαστήματα. Ο ίδιος θα παραδεχτεί για εκείνες τις "μαύρες" περιόδους.

«Για επτά ημέρες τρώγαμε ζυμαρικά και λάχανο. Είχε καταλήξει να είναι το αγαπημένο μου φαγητό. Η μαμά μου το αποκαλούσε "το φαγητό των φτωχών». Ζήτησα δανεικά από φίλους. Δεν είχα να φάω, σημειώνει ο Μαρκ που σήμερα είναι 44 ετών.

Στην ζωή του είχε πολλά και πολυτελή αυτοκίνητα αλλά και 15 μηχανές. Το 2003 όταν κατέκτησε το Davis Cup για 2η φορά με την Αυστραλία έδωσε 100.000 δολάρια για να αγοράσει ένα Dodge Viper και το πούλησε την επόμενη ημέρα.

Όταν δεν έπαιζε τένις δεν είχε χρήματα. Ζορίζονταν.

«Όταν είχα λεφτά δεν έβαζα στην άκρη. Νόμιζα πως είναι αδυναμία»

Συγκλονίζει με τις αποκαλύψεις του για την ιδέα που είχε για το χρήμα: «Όποιον και να ρωτήσεις, θα σου πει να κρατάς χρήματα στην άκρη, για κάποιες δύσκολες μέρες.

Διότι ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Εγώ αισθανόμουν ότι αν έβαζα στην άκρη χρήματα, όταν τα πράγματα πήγαιναν καλά, θα παραδεχόμουν ότι είμαι αδύναμος. Μόνο οι αδύναμοι το κάνουν αυτό. Έτσι νόμιζα τότε».

«Αισθάνιηκα άσχημα για τους γονείς μου»

Ο Μαρκ τόνισε ότι πάντα η οικογένεια του ήταν προτεραιότητα. Ο πατέρας του δούλευε σε τράπεζα αλλά σταμάτησε όταν ο Μαρκ έβγαζε πολλά λεφτά από το τένις.

Τα πράγματα άλλαξαν όμως και δηλώνει πως νιώθει άσχημα για την αλλαγή: «Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα, γιατί οι γονείς μου τα έδωσαν όλα για εμένα και εγώ τους γυρνούσα πίσω τίποτα. Εκείνη την περίοδο, των πολλών, συνεχόμενων τραυματισμών μου, ήμουν ράκος.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από αυτόν. Να βλέπεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους, να δυσκολεύονται εξαιτίας σου. Ευτυχώς, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, επέστρεψα στο τένις και η ζωή μας μπήκε ξανά στις ράγες».

@Photo credits: eurokinissi, Mark Philippoussis Instagram
 

Τελευταία Νέα