Ο Ρίτσαρντσον δεν κράτησε κακία για το «διαζύγιο» με την Ραντουκάνου

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Ρίτσαρντσον δεν κράτησε κακία για το «διαζύγιο» με την Ραντουκάνου
Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο πρώην προπονητής της Ραντουκάνου για την ίδια.

Η απόφαση της Εμα Ραντουκάνου να σταματήσει την σύντομη συνεργασία της με τον Αντριου Ρίτσαρντσον εξέπληξε πολλούς.

Μέσα σε τρεις εβδομάδες κατάφερε να την κάνει από «σταχτοπούτα» στο Wimbledon, νικήτρια στο US Open, κερδίζοντας μάλιστα 9 ματς χωρίς να χάσει σετ, ξεκινώντας από τα προκριματικά. Βέβαια την γνωρίζει από μικρό παιδί, ωστόσο η προσωπική τους συνεργασία σε αυτό το επίπεδο κράτησε μερικές εβδομάδες.

Η Ραντουκάνου σε δήλωσή της είπε πως πρέπει να αναζητήσει έναν άλλον προπονητή για να ανέβει επίπεδο τενιστικά, κάτι που μοιάζει λίγο… οξύμωρο από την στιγμή που μόλις έχει κατακτήσει ένα grand slam…

Ο 47χρονος Ρίτσαρντσον την ανέλαβε μετά το Wimbledon και μέσα σε έναν μήνα την μεταμόρφωσε, οδηγώντας την σε έναν ιστορικό θρίαμβο και από την στιγμή που ανακοινώθηκε το «διαζύγιό» τους, δεν είχε τοποθετηθεί δημόσια.

Ο κουμπάρος του Τιμ Χένμαν φέρεται να είναι άνθρωπος ήπιων τόνων και ουσιαστικά προσλήφθηκε για να την βοηθήσει να κατέβει στη Νέα Υόρκη μετά την απόφαση της Ραντουκάνου να σταματήσει την συνεργασία της με τον Νάιτζελ Σίαρς, πεθερό του Αντι Μάρεϊ.

«Μετά το Wimbledon σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να με προπονήσει και πήγαμε στις ΗΠΑ. Δεν περίμενα με τίποτα να κερδίσω το US Open και πως θα έχω το τουρνουά που είχα γενικότερα, φτάνοντας και στο Νο22. Ωστόσο θέλω σε αυτό το σημείο της καριέρας μου, παίζοντας με τις κορυφαίες, να βρω κάποιον που έχει την εμπειρία από το WTA Tour που ξέρει τι χρειάζεται για να σταθώ σε αυτό το επίπεδο. Είμαι τόσο καινούργια σε αυτό που πραγματικά χρειάζομαι έναν έμπειρο οδηγό» έλεγε για το διαζύγιο με τον Ρίτσαρντσον η Ραντουκάνου.

Ο Ρίτσαρντσον μετά τη Νέα Υόρκη περίμενε πως θα συνεχιστεί η συνεργασία τους και σκεφτόταν τα επόμενα πλάνα, μόνο που σε αυτά δεν τον συμπεριελάμβανε μέσα η 18χρονη τενίστρια. Ο ίδιος όμως δεν κρατά κακία.

«Την ξέρω τόσο καιρό. Ξέρω τα δυνατά της σημεία. Αυτά που βλέπετε και αυτά που δεν βλέπετε. Το πιο δυνατό της σημείο είναι η πνευματικότητά της. Όλα για μένα ξεκινούν από το κεφάλι. Εχει τρομερή αντοχή στα πάντα. Το να αντιμετωπίζει διαφορετικές καταστάσεις και να τα φέρνει εις πέρας είναι το σημείο που όλα ξεκινούν. Την γνωρίζω από μικρή ηλικία. Η νοοτροπία της δεν μπορεί να διδαχτεί. Εχει να κάνει με το πως την μεγάλωσαν οι γονείς της και τους αξίζουν τα εύσημα» είπε αρχικά ο Ρίτσαρντσον.

«Επαιξε 11 ματς σε δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ. Είναι μοναδική. Παρά το γεγονός ότι πέτυχε αυτό που πέτυχε, ήταν εκεί με την ομάδα της συγκεντρωμένη. Η ζωή της άλλαξε και προχωρώντας μπροστά, αυτό που έχει σημασία είναι να έχει σημαντικούς ανθρώπους δίπλα της. Εχει τρομερούς γονείς και διατηρεί μια τρομερή ομάδα που θα την προστατεύει», πρόσθεσε.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα