Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα κάνω το εμβόλιο για να έχω κανονική ζωή» (vids)

Newsroom
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα κάνω το εμβόλιο για να έχω κανονική ζωή» (vids)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 μίλησε για το εμβόλιο, τα toilet breaks και τον στόχο ενός grand slam.

Συνέντευξη εφ’ ολης της ύλης έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον ΑΝΤ1.

Στο περιθώριο του Davis Cup, ο Ελληνας τενίστας μίλησε στον Γ. Λιάγκα τόσο για τα περίφημα toilet breaks, όσο και για το εμβόλιο και τις τοποθετήσεις του στα σόσιαλ που κατά καιρούς προκαλούν αντιδράσεις. O Στέφανος ανέφερε πως θα κάνει φέτος το εμβόλιο κυρίως για να έχει μια πιο νορμάλ καθημερινότητα, ενώ τόνισε πως ποτέ δεν ήταν κατά του εμβολιασμού.

Χαρακτήρισε κορυφαίο αυτή τη στιγμή στον κόσμο τον Μεντβέντεφ, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, λέγοντας πως όσα έχει πετύχει στην καριέρα του, θα έπρεπε να γίνουν σειρά στο Netflix...

Οσα είπε ο Τσιτσιπάς στην συνέντευξη:

Για σόσιαλ και το πόσο ενεργός είναι σε αυτά: Είναι κάτι που γουστάρω να κάνω. Θέλω μέσω της πλατφόρμας να βρω τη φωνή μου και για μένα είναι σημαντικό το να προσφέρω και κάτι σημαντικό πέρα από το να παίζω τένις. Έχω όπως και όλοι οι άνθρωποι γνώμη και τις υποστηρίζω με αυτόν τον τρόπο.

Για εμβολιασμό: Ποτέ δεν προώθησα τον εμβολιασμό, αλλά δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Υποστηρίζω όποιον θέλει να το κάνει. Δεν είμαι γιατρός, αθλητής είμαι και η άποψή μου μπορεί να μην είναι η καλύτερη όταν έχει να κάνει με ιατρική. Θα εμβολιαστώ φέτος. Το κάνω για να έχω μια κανονική ζωή. Εχει ενοχλήσει τους πάντες αυτό το θέμα, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

Για δηλώσεις στο παρελθόν που προκάλεσαν την κοινή γνώμη: Δεν έχω μετανιώσει. Είναι δικές μου απόψεις και γνώμες. Ότι γράφω και λέω το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό προς αυτά που γράφω κι ας το είδαν κάποιοι αρνητικά. Έκραξαν, αλλά δεν τα κοιτάω. Μου τα λένε γνωστοί μου, αλλά δεν δίνω σημασία.

Για την μόνιμη διαμονή στη Γαλλία: Η ακαδημία Μουράτογλου είναι μεγάλη στήριξη για μένα και την οικογένειά μου. Νοιώθω πιο άνετα εκεί απ’ ότι στην Ελλάδα. Έχω καλύτερες συνθήκες προπόνησης. Σχεδόν όλο τον χρόνο γυμνάζομαι κάτω από καταπληκτικές συνθήκες. Είναι το κέντρο του τένις. Αλλά θέλω κάποια στιγμή να γυρίσω στην Ελλάδα.

Για grand slam: Θα έρθει με την προπόνηση, το πείσμα μου και την αγάπη μου για το άθλημα.

Για Μεντβέντεφ: Είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και με εκπλήσσει που με το τένις που παίζει και κερδίζει τίτλους. Δεν είναι βαρετό, αλλά σίγουρα είναι μονοδιάστατο. Το κάνει όμως καλά. Και παίζει το καλύτερο τένις αυτή τη στιγμή. Και ο Ζβέρεφ έχει σταθερή πορεία. Δεν είναι καλύτεροι από μένα, αλλά σε αυτό το διάστημα ναι. Μέσα μου πιστεύω ότι είμαι από τους κορυφαίους, αλλά πρέπει να το δείξω στο γήπεδο

Για το Νο1: Είμαι κοντά. Η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες

Για την… τουαλέτα και πόση ώρα κάνει: Είμαι κάποιος που του αρέσει να παίρνει τον χρόνο του. Παίρνω αρκετό χρόνο. Δεν το κάνω με τίποτα για να σπάσω τα νεύρα στους άλλους. Εχω πάρει και όταν έχω κερδίσει σετ 6-0. Το έχω κάνει και σε αυτές τις περιπτώσεις. Δε νομίζω ότι με συμφέρει αυτό. Όμως δεν το κάνω επίτηδες.

Για ξεσπάσματα στα παιχνίδια: Υπήρξαν στιγμές που ένοιωσα ντροπή και αμηχανία. Από αυτές τις στιγμές μαθαίνεις, μεγαλώνεις και καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει.

Για αλλαγή προπονητή: Δεν υπάρχει καλύτερος από τον πατέρα μου.

Για Μαρία Σάκκαρη: Αν έχει τις ευκαιρίες να κάνει κάτι καλό σε αυτό το άθλημα, θέλω να το κάνει πριν από μένα.

Για το μέλλον του και το ενδεχόμενο οικογένειας: Είναι πολύ μακρινό αυτό. Ελπίζω να φτάσω να παίζω ως τα 40 μου όπως ο Φέντερερ.

Για τα αγαπημένα του μέρη: Νέα Ζηλανδία και Παξοί. Οι Παξοί είναι από τα πιο όμορφα μέρη στη χώρα μας.

Για χρήματα που βγάζει: Αυτή τη στιγμή αποταμιεύω. Στο μέλλον ίσως τα βάλω κάπου αλλού. Μου αρέσουν τα ταξίδια. Αυτό είναι το ακριβό μου γούστο. Λατρεύω τα ταξίδια. Μου αρέσει να παίρνω εμπειρίες. Αυτό αξίζει περισσότερο από όλα τα άλλα.

Για Γιάννη Αντετοκούνμπο και αν η δική του ζωή μπορεί να γίνει ταινία: Δεν έχω πετύχει στην καριέρα μου όσα έχει πετύχει ο Αντετοκούνμπο. Τα όσα έχει καταφέρει δεν είναι μόνο για ταινία, αλλά για σειρά στο Netflix. Είναι εντυπωσιακά όσα έχει κάνει. Δεν μιλάμε πολύ συχνά αλλά τον βλέπω σαν φίλο μου.

Για το απωθημένο που έχει: Ένα ταξίδι στη Νότια Αφρική

Για κατάθλιψη στην περίοδο καραντίνας: Δεν είχε νόημα η ζωή. Είχα τόσους στόχους και ήμουν πεινασμένος. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία και η χρονιά έφευγε.

Για πολιτική: Δεν ασχολούμαι καθόλου. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ. Η πολιτική δεν μου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα