Η Σάκκαρη γεννήθηκε για να πρωταγωνιστεί!

Η Σάκκαρη γεννήθηκε για να πρωταγωνιστεί!
Ο Αντώνης Πατσούρας γράφει για την Μαρία Σάκκαρη, το αστέρι του τένις που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1995.

Η Μαρία Σάκκαρη θα μπορούσε να είναι μια «μάχιμη» δικηγόρος ή μια πολύ καλή επιχειρηματίας.

Γεννήθηκε για να πετυχαίνει το αδύνατο και να παλεύει έως το τέλος για να πάρει αυτό που θέλει από τη ζωή της.

Τα γονίδια της την οδήγησαν στο τένις. Ο παππούς τενίστας και προπονητής, η μαμά τενίστρια με είσοδο στο top-50 και με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά και ωρίμασε. Η Μαρία Σάκκαρη κλείνει σήμερα 26 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει στο Τόκιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από μικρή ασχολήθηκε με πολλά σπορ και όλα τα έκανε με πάθος. Πάθος για τη νίκη, πάθος για την "μάχη".

Γεννήθηκε για να παλεύει και αυτό έκανε ως αθλήτρια και η μητέρα της, Αγγελική, ενώ και ο πατέρας της, Κώστας, είναι και αυτός πρωταγωνιστής στον επιχειρηματικό στίβο.

Από εκείνον πήρε τα γονίδια της Λακωνίας και δηλώνει περήφανη Σπαρτιάτισσα.

Μικρή έπαιζε πάντα με πιο μεγάλα παιδιά και κέρδιζε ένα ένα τα παιχνίδια και τα τουρνουά.

Ήθελε κότσια για να φύγει στη Βαρκελώνη, μόνη της, για να σπουδάσει το τένις και ήθελε πίστη για να αφήσει πίσω της μια ζωή που έκαναν οι φίλες της, για να αφοσιωθεί στον πρωταθλητισμό.

Η Μαρία Σάκκαρη έφτασε στο Νο18 κόσμου με σκληρή δουλειά και με υπερβάσεις και σίγουρα ακόμη έχουμε δει κάποιες σκηνές από τα "προσεχώς".

Η Ελληνίδα τενίστρια μικρή θαύμαζε την Σερένα Γουίλιαμς και έφτασε σε σημείο να την κερδίσει και μάλιστα με ανατροπή στη Νέα Υόρκη.

Ο κόσμος του τένις και όχι μόνο θαυμάζει την Ναόμι Οσάκα η οποία ήταν και το κεντρικό πρόσωπο της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αλλά η Μαρία την νίκησε στο Μαϊάμι.

Θα "υποτάξει" στο παρελθόν την παίκτρια που δεν πέφτει με τίποτα από το Νο1 κόσμου, την Άσλεϊ Μπάρτι, ενώ μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά θα νικήσουν στην Αυστραλία τον Φέντερερ (και την Μπέντσιτς).

Θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα φτάσει σε ημιτελικό Grand Slam και θα αποκλείσει μάλιστα την νικήτρια της περασμένης χρονιάς.

Έχει κερδίσει παίκτριες που έχουν κερδίσει Grand Slam, έχει 14 top-10 νίκες, και όταν είναι σε καλή ημέρα δύσκολα μπορείς να την κερδίσεις.

H Μαρία δεν είναι μόνο μια καλή αθλήτρια. Είναι ένα κορίτσι που της αρέσει να προσφέρει στο συνάνθρωπο, που αγαπάει υπερβολικά την Ελλάδα, που είναι πιστή στον Ολυμπιακό, που έχει αδυναμία στην Άννα Βίσση και στον Αντώνη Ρέμο.

Η Σάκκαρη γεννήθηκε για να γράψει το όνομα της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και είμαστε ακόμη στη μέση της διαδρομής.

Όταν "φωνάζει" ότι θα μπει στο top-10, ότι θα παίξει σε τελικό Grand Slam, ότι θα φέρει Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ελλάδα μην νομίζει κανείς ότι λέει αστεία.

Μιλάει πάντα σοβαρά και έχει μάθει με δουλειά και πείσμα να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Πατσούρας
Αντώνης Πατσούρας