Υποτροφία στο Princeton για τον Φίλιππο Αστρεινίδη

Υποτροφία στο Princeton για τον Φίλιππο Αστρεινίδη
Ενα από τα κορυφαία ταλέντα στο τένις, ο Φίλιππος Αστρεινίδης, πήρε υποτροφία στις ΗΠΑ και το πανεπιστήμιο του Princeton.

Το τένις γνωρίζει πρωτόγνωρες επιτυχίες στην Ελλάδα με τους Τσιτσιπά και Σάκκαρη, αλλά ακολουθεί κι άλλη φουρνιά με ταλέντο, αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μιχαέλα Λάκη η οποία αγωνίζεται στα juniors των grand slam, ενώ πρόσφατα, ένας νεαρός τενίστας και απόφοιτος του Γενικού Λυκείου CGS, ο Φίλιππος Αστρεινίδης, πήρε υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Princeton στις ΗΠΑ, το οποίο έχει μία εκ των κορυφαίων ομάδων αντισφαίρισης στο NCAA.

O Αστρεινίδης κέρδισε με το σπαθί του συμμετοχές με την εθνική ομάδα, κέρδισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 και συμμετείχε στο Juniors Davis Cup έχοντας καλά αποτελέσματα σε διεθνείς αγώνες.

«Ξεκίνησα να παίζω τένις στην ηλικία των 5 ετών και από τότε συνεχίζω με το ίδιο πάθος. Στο τέλος του χρόνου ολοκληρώνεται η δεκαετής πορεία μου στα τουρνουά των εφήβων και ξεκινούν εκείνα των ανδρών. Είχα σαν στόχο να προλάβω να αυξήσω τη βαθμολογία μου ώστε να καταφέρω να συμμετάσχω σε ένα juniors grand slam, αλλά φαίνεται πως ο κορονοϊός είχε άλλα σχέδια. Στο Princeton εκτός από φοιτητής, θα είμαι και μέλος της ομάδας τένις ανδρών και θα συμμετέχω για τέσσερα χρόνια στο κολεγιακό πρωτάθλημα, όπου οι προπονήσεις και οι αγώνες είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Στην ουσία οι προπονητές θα μας προετοιμάσουν για τα επαγγελματικά τουρνουά. Θέλω να έχω την ευκαιρία να δουλέψω σκληρά και να το προσπαθήσω. Για αυτό επέλεξα να συνεχίσω τις σπουδές μου στις ΗΠΑ. Βέβαια δεν μου αρέσει να μιλάω εκ των προτέρων. Αν θα παίξω επαγγελματικά, η ιστορία θα το δείξει… Ο στόχος πάντως υπάρχει» ανέφερε ο Αστρεινίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CGS.

«Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η ουσιαστική βοήθεια που μου παρείχε το CGS Elite Athlete Programme, διότι μέσω αυτού κατάφερα να συνδυάσω τις πολύωρες και απαιτητικές προπονήσεις με τις σχολικές μου υποχρεώσεις» συμπλήρωσε ο αθλητής που με την στήριξη των γονιών του έχει ρίξει το βάρος στο τένις και ελπίζει να ακολουθήσει επαγγελματικά βήματα μετά την αποφοίτησή του από το Princeton.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NEWS FEED