Μόγια: «Ο Ναδάλ δεν μπορεί ν' αγωνιστεί σε Grand Slam εάν δεν είναι 100% έτοιμος»

Μόγια: «Ο Ναδάλ δεν μπορεί ν' αγωνιστεί σε Grand Slam εάν δεν είναι 100% έτοιμος»
Ο προπονητής του Ράφα Ναδάλ, Κάρλος Μόγια, εξήγησε γιατί ο Ισπανός δεν θα συμμετάσχει στο Wimbledon και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πριν από λίγες ημέρες ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο Wimbledon αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ισπανός που έφτασε έως τους "4" στο Roland Garros νιώθει κουρασμένος και δεν ήθελε να "ρισκάρει" στα δυο μεγάλα event που ακολουθούν.

Ο παλιός πρωταθλητής, συμπαίκτης του, και προπονητής του τα τελευταία χρόνια, ο Κάρλος Μόγια, θέλησε να εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους που οδήγησαν τον Ράφα σ' αυτή την απόφαση.

«Εξαντλημένος από τη σεζόν στο χώμα»

Ο Κάρλος Μόγια που συμμετείχε το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο διπλό μαζί με τον Ράφα Ναδάλ σημείωσε ότι ο παίκτης του έχει εξαντληθεί από την σεζόν στο χώμα.

«Η σεζόν στο χώμα ήταν πολύ σκληρή, η πίεση ήταν μεγάλη, σωματικά και πνευματικά. O Ράφα την ολοκλήρωσε εξαντλημένος. Γι' αυτό και του αξίζει λίγη ξεκούραση.

Είναι ένας μαραθώνιος, ένας αγώνας μακράς διάρκειας, στον οποίο πρέπει να παρθούν και δύσκολες αποφάσεις. Μια απ' αυτές, ήταν η απόφαση που πήρε να σταματήσει να παίζει τώρα, ώστε να είναι δυνατότερος όταν επιστρέψει», είπε ο Κάρλος Μόγια.

Ο Ράφα θυμίζουμε κατέκτησε το Italian Open, το Barcelona Open και έφτασε στους "4" στο Roland Garros.

«Δεν θα αγωνιστεί εάν δεν είναι 100% έτοιμος»

Συνεχίζοντας να μιλάει σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας ο Μόγια ξεκαθάρισε: «Πριν από δυο χρόνια, ο Ράφα έφτασε σ' ένα σημείο πολύ μεγάλης πνευματικής κόπωσης, από το οποίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βγει. Τώρα έφτασε ξανά κοντά σ' αυτό.

Δεν τον παίρνει να αγωνιστεί σε ένα Grand Slam, αν δεν είναι 100% έτοιμος, για την εικόνα, το κύρος του και το πως είναι σαν άνθρωπος».

 

Τελευταία Νέα